Οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν σκανδαλωδώς προνομιακή νομική μεταχείριση σε σχέση με τους απλούς πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως το άρθρο 86 του Συντάγματος πρέπει να αλλάξει. «Είναι ζήτημα δημόσιας ηθικής τάξης», σημείωσε. Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 για την παιδεία, έστω και με 151 ψήφους, και να αποφασίσει με 180 η επόμενη βουλή.
Οι πολιτικοί δεν πρέπει να έχουν σκανδαλωδώς προνομιακή νομική μεταχείριση σε σχέση με τους απλούς πολίτες, δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως το άρθρο 86 του Συντάγματος πρέπει να αλλάξει. «Είναι ζήτημα δημόσιας ηθικής τάξης», σημείωσε.
Μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι από το ξεκίνημα της πολιτικής του διαδρομής, πρότεινε αλλαγή του άρθρου περί ευθύνης υπουργών.
Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας ριζικής και τολμηρής Συνταγματικής Αναθεώρησης, καταλογίζοντας στην κυβερνητική πλειοψηφία πως αρνείται να προσυπογράψει την πρόταση της Ν.Δ. για μια σειρά από άρθρα, με σημαντικότερο το άρθρο 16.
«Η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα στην οποία δεν επιτρέπεται η ίδρυση μη κρατικών – μη κερδοσκοπικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Επιτρέπεται στην Κούβα και τη Βόρεια Κορέα», τόνισε και πρόσθεσε πως η χώρα δεν αντέχει να περιμένει άλλα 10 χρόνια.
Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16 για την παιδεία, έστω και με 151 ψήφους, και να αποφασίσει με 180 η επόμενη βουλή.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επεσήμανε ότι «στη χώρα του ΣΥΡΙΖΑ αγνοούνται οι θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου: Το τεκμήριο της αθωότητας, το κράτος Δικαίου και η έγκαιρη απονομή της Δικαιοσύνης, τείνουν δυστυχώς να γίνουν άγνωστες λέξεις».
Έκανε επίσης λόγο για κυβερνητική προπαγάνδα περί τέλους των μνημονίων, η οποία προσκρούει στην πραγματικότητα, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση απευθείας αναθέσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά το προσφυγικό.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωσε πως «απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα των 400 νομοθετημάτων που κυκλώνουν και πνίγουν τις δημόσιες συμβάσεις και απέναντι στον κεντρικό νόμο 4412/2016 που ήδη τροποποιήθηκε πάρα πολλές φορές, οι απαντήσεις μας είναι λιτές και σαφείς»: