Αθλητικά
Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2018 16:55

Οι κληρώσεις των Εθνικών ομάδων Νέων και Παίδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Την Αγγλία, την Τσεχία και τη Δανία έφερε στον δρόμο της Εθνικής Νέων η κλήρωση της Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018-19, ενώ Βέλγιο, Ισλανδία και Αλβανία είναι οι αντίπαλοί της στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019-20.

Την Αγγλία, την Τσεχία και τη Δανία έφερε στον δρόμο της Εθνικής Νέων η κλήρωση της Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2018-19, ενώ Βέλγιο, Ισλανδία και Αλβανία είναι οι αντίπαλοί της στον προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019-20.

Η Εθνική, που ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της Elite Round έχει να αντιμετωπίσει ισχυρούς αντιπάλους στα πλαίσια του 2ου ομίλου που θα διεξαχθεί σε γήπεδα της Αγγλίας, από 20 έως 26 Μαρτίου 2019. Την τελική φάση της διοργάνωσης θα φιλοξενήσει η Αρμενία και θα λάβει χώρα το διάστημα 14-27 Ιουλίου 2019.

Αναφορικά με τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος  2019-20, οι αντίπαλοι στον 4ο όμιλο θα είναι το Βέλγιο, η Ισλανδία και η Αλβανία και οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Βέλγιο 13-19/11/2019.

«Η Ελλάδα ήταν στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας και περιμέναμε τουλάχιστον να αποφεύγαμε ομάδες σαν την Αγγλία. Ωστόσο, έχουμε αποκτήσει ομοιογένεια και -σε συνδυασμό με τα φιλικά που θα δώσουμε- πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε έτοιμοι ώστε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας για πρόκριση» δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Γκούμας.

«Δείξαμε ότι είμαστε ομάδα που παίζει πάντα για τη νίκη, ανεξαρτήτως αντιπάλου και με αυτό το πνεύμα θα πάμε και εκεί», πρόσθεσε λακωνικά, σχολιάζοντας με τη φράση «δεν πειράζει» το γεγονός πως οι αγώνες θα διεξαχθούν σε αγγλικό έδαφος.

Ο κ. Γκούμας αναφέρθηκε και στην κλήρωση της προκριματικής φάσης του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (2019-20). «Ως προς τους αντιπάλους μας, το Βέλγιο είναι πολύ ισχυρό στις μικρές ηλικίες και αποτελεί οπωσδήποτε δύσκολο αντίπαλο, αλλά οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου είναι στα μέτρα μας. Εκεί τα δεδομένα είναι διαφορετικά, από τη στιγμή που προκρίνονται δύο, όμως και πάλι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή», είπε.

Ευρωπαϊκό Παίδων

Στον 5ο όμιλο της Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 2018-19, με αντιπάλους την Ισπανία, την Ουκρανία και το Κόσσοβο κληρώθηκε η Εθνική Παίδων.

Η Γερμανία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζαχστάν είναι οι αντίπαλοι για την προκριματική φάση του επόμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (9ος όμιλος).

Οι αγώνες του 5ου ομίλου θα διεξαχθούν στη Γερμανία 20-26 Μαρτίου 2019. Η τελική φάση της φετινής διοργάνωσης θα λάβει χώρα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας από 3 έως 19 Μαΐου 2019.

Στην Ιρλανδία θα βρεθούν, εκτός της διοργανώτριας, οι πρώτοι των οκτώ ομίλων και οι επτά καλύτεροι δεύτεροι (μετρούν μόνο τα αποτελέσματα με τον πρώτο και τον τρίτο του ομίλου).

Οι αγώνες του 9ου προκριματικού ομίλου της διοργάνωσης 2019-20, τον οποίο απαρτίζουν Ελλάδα, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν και Καζαχστάν, θα φιλοξενηθούν από τη χώρα μας στο διάστημα 13-19/11/2019.

«Καλό σε γενικές γραμμές» χαρακτήρισε τον όμιλο της Elite Round ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Νίκος Κεχαγιάς.

«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν δυνατοί αντίπαλοι στην κλήρωση. Στον όμιλό μας η ισχυρή ομάδα είναι η Ισπανία, ωστόσο το γεγονός ότι προκρίνονται και οι εφτά καλύτεροι δεύτεροι, μας αφήνει μια καλή γεύση», είπε.

«Σημασία έχει να είμαστε εμείς όπως πρέπει και να δείξουμε τα καλά μας χαρακτηριστικά. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να διεκδικήσουμε την πρόκριση», πρόσθεσε.