Πολιτική
Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 15:14

9ο Συνέδριο της ΚΝΕ στις 12,13,14 Μαΐου

Το 9ο Συνέδριο της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας (ΚΝΕ) θα πραγματοποιηθεί στις 12,13,14 Μαΐου στην έδρα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, στον Περισσό.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει απολογισμός της δράσης της ΚΝΕ τα τέσσερα τελευταία χρόνια, θα τεθούν οι στόχοι για το επόμενο διάστημα, ενώ θα εκλεγεί και τον νέο Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης.

Οι εργασίες του 9ου Συνεδρίου της ΚΝΕ θα αρχίσουν την Παρασκευή 12/5 , με τη συμμετοχή αντιπροσώπων 63 κομμουνιστικών οργανώσεων νεολαίας από 51 χώρες του κόσμου.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί επίσης στην Αθήνα η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας, με τη συμμετοχή πάνω από 60 οργανώσεων, της οποίας η ΚΝΕ είναι αντιπρόεδρος. Στο Γενικό Συμβούλιο και στο Συνέδριο της ΚΝΕ θα παρευρεθεί σύσσωμη η ηγεσία της ΠΟΔΝ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Μιγκέλ Μαδέιρα και τον Γενικό Γραμματέα Τζοβάνι Μπαρουέτα.

Στις 10/5 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση της ΚΝΕ αφιερωμένη στα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΠΟΔΝ, στο αμφιθέατρο AULA της Φιλοσοφικής Σχολής. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τις αντιπροσωπίες της ΠΟΔΝ και των ξένων αντιπροσωπιών, προβολή DVD αφιερωμένου στην 60χρονη ιστορία της ΠΟΔΝ, καθώς και συναυλία.