Πολιτική
Τρίτη, 09 Μαΐου 2006 16:14

Μήνυμα ειρήνης του Πρόεδρου της Δημοκρατίας από το ακριτικό Δελβινάκι

Μήνυμα ειρήνης έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από το ακριτικό Δελβινάκι με αφορμή την επέτειο της λήξης του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Στο σημερινό σύνθετο και ασύμμετρο παγκόσμιο περιβάλλον, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις όποιες απειλές παραμένοντας πιστοί στην ανάγκη των λαών για ειρήνη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Ο κ. Κάρολος Παπούλιας παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ιωαννίνων στο Χάνι Δελβινακίου για την επέτειο της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Ηρώο του Δήμου, όπου κατέθεσε στεφάνι, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου και ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης, ενώ του απενεμήθη και τιμητική πλακέτα για την προσφορά του στην πολιτική, όσο και για την συνεισφορά του στην Εθνική Αντίσταση.

Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παπούλιας, στην αντιφώνησή του δέχθηκε την τιμή «όχι με αίσθημα προσωπικής δικαίωσης», όπως είπε, αλλά με την πεποίθηση ότι στο πρόσωπό του «αναγνωρίζεται μία ολόκληρη γενιά, που αγωνίσθηκε για την πατρίδα και την ελευθερία». «Τα χρόνια της Εθνικής Αντίστασης ήταν πέτρινα χρόνια. Ήταν τα χρόνια της φρίκης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής, της Ναζιστικής θηριωδίας, της πείνας, των Μαζικών Εκτελέσεων, των φοβερών αντιποίνων», τόνισε στην ομιλία του ο κ. Παπούλιας για να προσθέσει: «Ήταν όμως και χρόνια μεγαλείου και ηρωισμού ... με ολόκληρο τον κόσμο να απορεί μπροστά στη γενναιότητα και το σθένος αυτού του Λαού».

Όπως είπε, με την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η ανθρωπότητα βρέθηκε μπροστά σε ένα υψηλό καθήκον. «Οι εκατόμβες των νεκρών στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο ήταν μια οδυνηρή εμπειρία» που έθεσε την ανάγκη «να δημιουργήσουμε μια νέα πραγματικότητα ασφάλειας, ένα καινούργιο πολιτισμό σχέσεων μεταξύ των κρατών, βασισμένο στην αμοιβαιότητα και την κοινή βούληση για αλληλοκατανόηση και συνεργασία, έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά πόλεμος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ευχήθηκε «τα νέα παιδιά της Ελλάδας, να μην χρειασθεί να δώσουν ποτέ τις μάχες που δώσαμε εμείς».

Σημειώνεται ότι στο Δημαρχείο παρευρέθη εκτός προγράμματος και ο Πρόξενος της Αλβανίας, ενώ κατά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το Δημαρχείο του επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή από τους δημότες.