Κοινωνία
Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 07:43

Κρύο, ισχυροί άνεμοι και χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, θυελλώδεις άνεμοι και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις - κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της κεντρικής και ανατολικής Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας.

Παράλληλα, βροχές και καταιγίδες - κατά τόπους ισχυρές - θα εκδηλωθούν στα νότια, κυρίως θαλάσσια και παραθαλάσσια, που βαθμιαία μέχρι τη νύχτα θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο που θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά τα 10 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από τα 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και στα ανατολικά θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 8 βαθμούς.