Πολιτική
Τετάρτη, 10 Μαΐου 2006 17:38

Εκκλησία: Παρακολούθηση της «ανιστόρητης» ταινίας κατά βούλησιν

«Από ιστορικής και χριστιανικής πλευράς, το περιεχόμενο του βιβλίου είναι πέρα για πέρα αναληθές», επισημαίνεται στο φυλλάδιο ης Ιεράς Συνόδου, που θα διανεμηθεί σε όλους τους ναούς την Κυριακή, για το βιβλίο και την ταινία «Κώδικας Ντα Βίντσι», που θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαϊου.

«Η θρησκευτική συνείδηση προσβάλλεται και υποσκάπτεται ύπουλα και ανιστόρητα από την μυθιστορηματική πλοκή του βιβλίου».

Στο φυλλάδιο αντικρούονται ένα προς ένα όλα τα στοιχεία που εμφανίζονται στο έργο του Νταν Μπράουν, όπως για παράδειγμα ότι ο Χριστός είχε παντρευτεί τη Μαρία Μαγδαληνή και είχαν αποκτήσει παιδιά, ότο ο Χριστός ποτέ λατρεύτηκε από τους πρώτους χριστιανούς ως Θεός, ότι υπήρχε δίπλα στο Θεό η λατρεία μιας θηλυκής θεότητας κλπ.

Στο φυλλάδιο προστίθεται ότι η Εκκλησία, «δεν πρόκειται να συστήσει σε κανένα να παρακολουθήσει ή όχι τη σχετική κινηματογραφική ταινία ή να διαβάσει ή όχι το εν λόγω μυθιστόρημα, όπως τουλάχιστον οι οπαδοί της ανελευθερίας, θα ανέμεναν. Αντιθέτως, είναι βέβαιη ότι όσοι, τυχόν, αυτοβούλως το πράξουν θα μπορέσουν να διαπιστώσουν τα ανιστόρητα μυθεύματα και να απορρίψουν το καταγέλαστο περιεχόμενο».