Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα βορειοανατολικά, με σταδιακή βελτίωση, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 9 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Πρόσκαιρες νεφώσεις με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων το απόγευμα κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Παροδικές νεφώσεις. Τοπικές βροχές τις πρωϊνές ώρες. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Αργότερα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι, που θα στραφούν αργότερα σε βόρειους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Γενικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Σάββατο η ΕΜΥ και μόνο στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο, ισχυροί. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία.

Την Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται για την Κυριακή και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία.