Κοινωνία
Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018 12:29

Πέθανε ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

Σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο Στάμος Ζούλας, επί σειρά ετών αρθρογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».

Σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο Στάμος Ζούλας, επί σειρά ετών αρθρογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή».

Γεννηθείς το 1937 ο Στάμος Ζούλας σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη δημοσιογραφία το 1955, σε ηλικία 18 ετών, και συγκεκριμένα στην «Καθημερινή» στην οποία εργάστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια.

Διατέλεσε πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι προ διετίας.

Η μόνη διακοπή στη μακρά δημοσιογραφική του διαδρομή ήταν η επταετής συνειδητή αποχή του στη διάρκεια της χούντας και το διάστημα 1986-1988.

Ο Στάμος Ζούλας διετέλεσε επί δύο θητείες και πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Το «Όσα δεν έγραψα» είναι ο τίτλος του βιβλίου που συνέγραψε, στο οποίο καταθέτει κάποιες από τις δημοσιογραφικές του μνήμες.

Tα συλλυπητήριά του στους οικείους του Στάμου Ζούλα εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. «Ο Στάμος Ζούλας ανήκει στη γενιά των δημοσιογράφων που εργάστηκαν στον Τύπο σφραγίζοντας με τα έγκυρα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία τους ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου πριν από την περίοδο της δικτατορίας και κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης» δήλωσε.