Πολιτική
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 15:01

Αντώναρος για απαγωγές Πακιστανών: Η δικαστική έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί

«Η κυβέρνηση θα αναμείνει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας. Η δίωξη ασκήθηκε κατ' αγνώστων και η κυβέρνηση εμμένει στα όσα έχει πει. Εξάλλου υπενθυμίζω ότι η κυβέρνηση ήταν αυτή που ζήτησε, μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας κατ' απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μην απομείνει κάποια σκιά ή αμφιβολία στη συγκεκριμένη υπόθεση».

Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με τη δίωξη που ασκήθηκε χθες για το θέμα της απαγωγής Πακιστανών.

Αρνητική εξάλλου, ήταν η απάντηση του κ. Αντώναρου σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα με τον πρωην υπουργό Δημόσιας Τάξης και νυν Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη.

Αναφορικά, εξάλλου, με δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου για το θέμα, ο εκπρόσωπος παρατήρησε πως αυτά «μετατρέπουν το τελικό πόρισμα, που περιέχει διάφορες εκδοχές, σε οριστική κρίση. Προφανώς υπάρχει κάποια παρανόηση επί του θέματος».

Σε άλλη ερώτηση αν κατά την κρίση της κυβέρνησης, η παραβατική λειτουργία που διαπιστώθηκε με τη δίωξη της Εισαγγελίας, δημιουργεί πολιτικό θέμα, ο εκπρόσωπος απάντησε πως «η κυβέρνηση πιστεύει ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία σαν τη δική μας, όλα πρέπει να λειτουργούν στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Δεν μπορεί να αποκλείσει κάποιος ότι θα υπάρξει κάποια παραβατική συμπεριφορά, η κυβέρνηση, πάντως, θα αναμείνει την ολοκλήρωση της έρευνας, που η ίδια ζήτησε να διενεργηθεί».

Εξάλλου, σε ερώτηση αν ο Πρωθυπουργός θα επαναλάμβανε την ίδια διαβεβαίωση που είχε δώσει τον Ιανουάριο στον Αλέκο Αλαβάνο σε ενδεχόμενη σημερινή συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, ο κ. Αντώναρος αρκέστηκε να πει πως δεν υπάρχει τέτοιο ραντεβού σε εκκρεμότητα.

Όπως παρατήρησε, «το ραντεβού κάθε κόμματος που ασκεί εξουσία και κάθε εκλεγμένου πρωθυπουργού είναι καθημερινό με εκείνους που του έδωσαν την πλειοψηφία για να κυβερνήσει επί τετραετία και όχι κατ΄ανάγκην με εκείνους που προσπαθούν να κάνουν την τρίχα-τριχιά, ή να μετατρέψουν ορισμένες εικασίες σε τελικό πόρισμα μιας δικαστικής έρευνας».