Κόσμος
Παρασκευή, 12 Μαΐου 2006 21:24

Παπαδόπουλος: Η Αγκυρα όχι μόνο δε συμμορφώνεται, αλλά προκαλεί

Οι υποχρεώσεις της Τουρκίας έναντι της Ε.Ε. είναι αυτόνομες και δεσμευτικές, περιέχονται στο διαπραγματευτικό πλαίσιο, και είναι δηλωμένο ότι θα γίνουν αντικείμενο ανασκόπησης τον ερχόμενο Οκτώβριο ή Νοέμβριο, τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου το απόγευμα στη Βιένη, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Κορυφής Ε.Ε.-Λατινικής Αμερικής.

Οπως επισήμανε ο κ. Παπαδόπουλος, όχι μόνον δεν βλέπει να γίνονται βήματα από μέρους της Τουρκίας στο θέμα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών της έναντι της Ευρώπης, αλλά τουναντίον βλέπει προκλητικές δηλώσεις της Αγκύρας, ότι δεν πρόκειται να γίνει ο,τιδήποτε.

Αναφερόμενος στη σημερινή συνομιλία του στο περιθώριο της Συνόδου με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε πως δεν ήταν προγραμματισμένη για να έχει θέμα συζήτησης και αποτέλεσμα. Ο Γενικός Γραμματέας ενημερώθηκε από τον ίδιο για την πρόοδο των συζητήσεων σε τεχνικό επίπεδο και υπήρξε μια ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους για το τι πρέπει να γίνει.

ΑΠΕ-ΜΠΕ