Την πρώτη του δεκαετία συμπληρώνει φέτος το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, επισφραγίζοντας μια επιτυχή πορεία που αποδίδει σημαντικούς καρπούς για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές κοινωνίες. Με αφετηρία το 2008 και οδηγό την καινοτομία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανέπτυξε το πρώτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του στη χώρα μας, στηρίζοντας την ελληνική αγροτική παραγωγή.
Την πρώτη του δεκαετία συμπληρώνει φέτος το Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, επισφραγίζοντας μια επιτυχή πορεία που αποδίδει σημαντικούς καρπούς για την ελληνική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και τις τοπικές κοινωνίες. Με αφετηρία το 2008 και οδηγό την καινοτομία, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία ανέπτυξε το πρώτο και μεγαλύτερο πρόγραμμα του είδους του στη χώρα μας, στηρίζοντας την ελληνική αγροτική παραγωγή.
Μέσω του Προγράμματος Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού, η εταιρεία επιτυγχάνει τη δημιουργία μίας πλήρως καθετοποιημένης ελληνικής διαδρομής για τα προϊόντα της, ξεκινώντας από την εξ ολοκλήρου κάλυψη των αναγκών της σε ελληνικό κριθάρι ως πρώτη ύλη για τις δεκαέξι μάρκες μπίρας που παράγει στη χώρα μας.
Πολλαπλά τα οφέλη για τους παραγωγούς
Πολλά είναι τα οφέλη για τους παραγωγούς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καθώς μέσω αυτού εξασφαλίζουν:
Ταυτόχρονα, μέσω της λειτουργίας πειραματικών αγρών, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οι παραγωγοί αποκτούν πρόσβαση σε νέες ποικιλίες κριθαριού οι οποίες είναι αποδοτικότερες και αυξάνουν, ως εκ τούτου, το εισόδημά τους.
Την ίδια στιγμή, οι παραγωγοί έχουν συμβουλευτική υποστήριξη για τεχνικά θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά και εκπαίδευση σχετικά με πρακτικές προστασίας της καλλιέργειας, αύξησης της παραγωγής, αλλά και εφαρμογής νέων τεχνολογιών.
Σταθερή υποστήριξη στους παραγωγούς κριθαριού
Πάνω από 600 παραγωγοί κριθαριού έχουν λάβει μέρος στα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας που πραγματοποιούνται με τη συμβολή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, το φετινό, δέκατο κατά σειρά, σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια Λάρισας πριν από λίγες μέρες. Αναλυτικά, από το 2014, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει διεξάγει συνολικά δέκα σεμινάρια επιμόρφωσης παραγωγών, τόσο στις εγκαταστάσεις της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη όσο και σε άλλες περιοχές με σημαντική αγροτική παραγωγή, όπως ο Βόλος, η Λιβαδειά και η Ξάνθη.
10 χρόνια Πρόγραμμα Συμβολαιακής Καλλιέργειας Κριθαριού σε αριθμούς