Πολιτιστικά
Τρίτη, 16 Μαΐου 2006 16:31

Μουσείο Γκετί - Εισήγηση για επιστροφή μέρους των αρχαιοτήτων

Την επιστροφή μέρους των διεκδικούμενων, από την ελληνική πλευρά, αρχαιοτήτων (συνολικά τέσσερις), θα εισηγηθούν στο διοικητικό συμβούλιο του Μουσείου Γκετί (Getty, Λος Αντζελες) οι εκπρόσωποι του μουσείου, που συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Πολιτισμού, Γιώργο Βουλγαράκη.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση του κ. Βουλγαράκη και του διευθυντή του Μουσείου Γκετί, Μάικλ Μπραντ (Michael Brand), «εδραιώνοντας ένα πλαίσιο καλής συνεργασίας ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Πολιτισμού και στο Μουσείο Γκετί, οι εκπρόσωποι του Μουσείου, συμφώνησαν να εισηγηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος την επιστροφή μέρους των διεκδικούμενων, από την ελληνική πλευρά, αρχαιοτήτων στο προσεχές μέλλον.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα οριστούν εκπρόσωποι των δύο πλευρών, που θα αναζητήσουν την επίλυση των εκκρεμοτήτων στους επόμενους δύο με τρεις μήνες».

«Η ικανοποίηση των αιτημάτων του υπουργείου Πολιτισμού, θα καταστήσει δυνατή μια γόνιμη συνεργασία, που θα περιλαμβάνει ενδεχομένως μακροχρόνιους δανεισμούς έργων τέχνης», καταλήγει η ανακοίνωση.