Αθλητικά
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018 01:15

Super League: Η ώρα του clasico

Το κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, η «μητέρα όλων των μαχών», το clasico Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής.

Το κορυφαίο ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, η «μητέρα όλων των μαχών», το clasico Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, μονοπωλεί το ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής. 

Οι μάχες των «αιωνίων» είναι τα σημαντικότερα παιχνίδια της χρονιάς στο πρωτάθλημα, ανεξάρτητα από την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο αντίπαλοι.

Φέτος, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν στόχο να επανέλθουν στην κορυφή κατακτώντας το πρωτάθλημα, ενώ οι «πράσινοι» βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο, μετά την επιβεβλημένη αναδιάταξη λόγω της οικονομικής κρίσης στην οποία έχουν περιέλθει.

Ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς ξαναβρίσκει ουσία και παραγωγικότητα, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο στους περισσότερους αγώνες του. Ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη στηρίζεται στο «νέο αίμα» από τις ακαδημίες του συλλόγου και με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δόμησής του, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία.  

Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό με κλονισμένη ψυχολογία, καθώς προέρχεται από δύο «κολλητές» ήττες με δράστη τη Βίντι, στο Europa League αλλά και την πρώτη βαθμολογική απώλεια στη Super League (στον αγωνιστικό χώρο), το 1-1 στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο.

Η ομάδα των δυτικών προαστίων, ιδιαίτερα αξιόμαχη, ανταγωνιστική και αήττητη έως τώρα, θα δοκιμαστεί στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ, στο δεύτερο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής.

Η Ένωση προέρχεται από ήττα στο Μόναχο (0-2) απέναντι στην Μπάγερν, όμως είχε ευπρόσωπη παρουσία. Μειονέκτημα για την Ένωση το άδειο Ολυμπιακό Στάδιο, όπως είχε συμβεί και απέναντι στον Άρη, λόγω τιμωρίας.

Το πρόγραμμα (Κυριακή 11 Νοεμβρίου):

  • ΑΕΚ-Ατρόμητος (15:00, NOVA)
  • ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός (17:15, NOVA)
  • Λαμία-Αστέρας Τρίπολης (19:00, ΕΡΤ)
  • Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός (19:30, NOVA)