Πολιτική
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 17:05

Νέο πρόγραμμα για 500 αποφοίτους ΤΕΕ του ΟΑΕΔ

Ένα νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας των Νέων για το έτος 2006, θα εφαρμοστεί στις Εκπαιδευτικές Μονάδες του Οργανισμού Απασχόλησης, για 500 νέους, ηλικίας 18 έως 28 ετών, απόφοιτους των ΤΕΕ του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 ΤΕΕ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και συνολικά θα λειτουργήσουν 25 τμήματα, 20 ατόμων το κάθε ένα.

Στόχος του προγράμματος είναι η εισαγωγή των νέων στην έννοια της επιχειρηματικότητας και της λειτουργίας των επιχειρήσεων μέσα στο νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς και η συνειδητοποίηση των ενδιαφερόντων τους και η ανακάλυψη των ευκαιριών για τη μετέπειτα επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Το περιεχόμενο του προγράμματος συνίσταται α) στην ομαδική συμβουλευτική, στο πλαίσιο της Επιχειρηματικότητας και Ειδική Εργαστηριακή άσκηση καθώς και β) σε επισκέψεις στις επιχειρήσεις.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση από τις 19 Ιουνίου έως τις 30 Ιουνίου 2006 στην Εκπαιδευτική Μονάδα της προτίμησής τους. Στην αίτηση θα πρέπει να επισυνάπτεται Πιστοποιητικό Γέννησης ή φωτοτυπία Ταυτότητας (επικυρωμένη) και Αντίγραφο Πτυχίου ή Πιστοποιητικό Σπουδών (αν είναι απόφοιτοι) ή βεβαίωση του Σχολείου τους, που αποδεικνύει τη μαθητική τους κατάσταση.

Στο πρόγραμμα Ανάπτυξης της Επιχειρηματικότητας των Νέων οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται με τη σειρά υποβολής της αίτησης και μέχρι της συμπλήρωσης του προβλεπόμενου αριθμού για κάθε Εκπαιδευτική Μονάδα.

Οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν επίδομα 10 ευρώ για κάθε ημέρα παρακολούθησης, καθώς και ημερήσιο επίδομα 5 ευρώ, ως συμμετοχή στα έξοδα διατροφής. Η έναρξη του προγράμματος ορίζεται στις 3 Ιουλίου και η λήξη του στις 7 Ιουλίου 2006. Σε όσους ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, θα εκδοθεί σχετική Βεβαίωση. Πιο αναλυτικές πληροφορίες για το εν λόγω πρόγραμμα θα παρέχονται από αύριο, Πέμπτη 18 Μαΐου 2006, στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr .