Πολιτική
Τετάρτη, 17 Μαΐου 2006 19:48

Θέμα παραμονής Βουλγαράκη στην κυβέρνηση έθεσε εκ νέου το ΠΑΣΟΚ

Θέμα παραμονής του Γιώργου Βουλγαράκη στην κυβέρνηση έθεσε εκ νέου σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση των Πακιστανών μεταναστών.

Ο Νίκος Αθανασάκης χαρακτήρισε το θέμα πολιτικό και όχι δικαστικό και πρόσθεσε ότι η θεωρία της κυβέρνησης περί αναμονής της δικαστικής διερεύνησης και στη συνέχεια της δικαστικής διαδικασίας είναι πρωτοφανής και δεν αντέχει ούτε σε στοιχειώδη κριτική.

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο αρμόδιος συντονιστής Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ Γιάννης Κοραντής ψευδομαρτύρησε σχετικά με την υπόθεση αυτή και τούτο το συμπέρασμα εξάγεται από το πόρισμα του εισαγγελέα κ. Δεγαΐτη.

Ο Μ. Παπαϊωάννου ανέφερε, επίσης, ότι η υπόθεση αυτή βαραίνει συνολικά την κυβέρνηση και γι' αυτό δεν πρέπει οι ευθύνες να προσδιορίζονται μόνο στον Γιώργο Βουλγαράκη και ίσως δεν θα έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να ζητά συνέχεια την παραίτησή του.

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση γνώριζε και απέκρυψε την υπόθεση, ενώ πρόσθεσε ότι αν υποτεθεί ότι η κυβέρνηση λέει την αλήθεια και δεν γνώριζε, τότε ομολογεί ότι λειτουργεί παρακράτος.