Κοινωνία
Πέμπτη, 08 Νοεμβρίου 2018 15:01

Συζητήθηκε η αγωγή της TaxiBeat εναντίον του Θ. Λυμπερόπουλου

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή της Taxibeat σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, με την οποία ζητεί αποζημίωση, ύψους 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή της Taxibeat σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου, με την οποία ζητεί αποζημίωση, ύψους 260.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας.

Αφορμή για την αγωγή στάθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία, οι δηλώσεις του κ. Λυμπερόπουλου, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται ότι η εταιρεία φοροδιαφεύγει, δεν έχει νομική υπόσταση, λειτουργεί παράνομα και παραβιάζει τους κανόνες της αγοράς ταξί.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος χειροκροτήθηκε όταν έφθασε στο δικαστήριο από οδηγούς ταξί που είχαν συγκεντρωθεί.

Στην κατάθεσή του, ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε τα εξής: 

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου, τον Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρίας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρχών. Όπως επεσήμανε, πριν την ψήφιση του Νόμου 4530/2018 «υπήρχε νομική αταξία, κενό νόμου και παράβαση νόμου, καθώς σε ορισμένα επαγγέλματα είχαμε καταστρατήγηση τιμής».

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των δηλώσεων του Θύμιου Λυμπεροπούλου, σχολιάζοντας πως ως πρόεδρος του ΣΑΤΑ «είναι καθήκον του να υπερασπιστεί τον κλάδο σε θεσμικό πλαίσιο. Σε αυτό το μέτρο κινήθηκε».

Νωρίτερα, στο δικαστήριο κατέθεσε η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat η οποία χαρακτήρισε αναληθή τα δημοσιεύματα, στα οποία μεταξύ άλλων γινόταν λόγο για φοροδιαφυγή και φορολογικούς παραδείσους. 

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, η εταιρεία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές αρχές, ενώ δεν καταβάλλει φόρο εισοδήματος καθώς είναι ελλειμματική.

«Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας, είναι το καλύτερο τρίμηνο με 40% αύξηση. Τα αναληθή δημοσιεύματα και ο δημόσιος λόγος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 είχε σαν αντίκτυπο όχι αναμενόμενη αύξηση. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες όπως την πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρώ».

Όσο αφορά τον Θύμιο Λυμπερόπουλο, υποστήριξε ότι «ακολουθεί αναχρονιστικά πρότυπα» και ότι «δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε, δεν την αναγνωρίζει, καθώς θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν 20 χρόνια».

naftemporiki.gr