Πολιτική
Πέμπτη, 18 Μαΐου 2006 14:51

Υπόθεση Πακιστανών - Μηνυτήρια αναφορά κατά Βουλγαράκη

Μηνυτήρια αναφορά με την οποία ζητούν να αποδοθούν ποινικές ευθύνες στον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιώργο Βουλγαράκη, http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/18/1189296.htm και σε κάθε υπεύθυνο, για την υπόθεση των καταγγελλόμενων απαγωγών Πακιστανών το περασμένο καλοκαίρι, κατέθεσαν τρεις Πακιστανοί.

Όπως αναφέρουν, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης και νυν Πολιτισμού γνώριζε και ενέκρινε την επιχείρηση σε βάρος τους. Με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται να διωχθεί ο κ. Βουλγαράκης για ηθική αυτουργία στις απαγωγές, υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, αδίκημα που -όπως επισημαίνεται- σχετίζεται με όσα είχε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Η αναφορά θα μελετηθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα και εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε να σχολιάσει τη μηνυτήρια αναφορά των Πακιστανών κατά του υπουργού.

«Δεν υπάρχει θέμα Βουλγαράκη για την κυβέρνηση και ισχύουν όσα έχω πει», τόνισε ο κ. Αντώναρος, ενώ ερωτηθείς για την ανακίνηση από το ΠΑΣΟΚ θέματος συστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση, παρατήρησε ότι «αυτό είναι δικαίωμα κάθε κόμματος». «Παγία θέση της κυβέρνησης είναι, πάντως, ότι εφόσον βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση, να μην προτείνει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», σημείωσε.