Πολιτική
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 14:30

Πολύδωρας: «Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απάγει ο ένας τον άλλον»

Η ΕΥΠ και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν έκαναν τίποτε παράνομο στο θέμα των Πακιστανών, τόνισε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, κατά τη συζήτηση της σχετικής επίκαιρης ερώτησης του προέδρου του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου, προς τον πρωθυπουργό.

«Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απάγει ο ένας τον άλλον», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, κάνοντας λόγο για δεκάδες απαγωγές Πακιστανών από ομοεθνείς τους, από το 2003 έως σήμερα.

«Κανένα κόμμα δεν πρέπει να κάνει "σπέκουλα" πάνω στο άχαρο αυτό θέμα. Εκτίθεστε αν αμφισβητείτε τα στοιχεία και είστε επισπεύδοντες στη φημολογία της λάσπης», τόνισε ο κ Πολύδωρας, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής.

Η παραπάνω τοποθέτηση του κ. Πολύδωρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Αλαβάνου που έκανε λόγο για «παραμύθια», «ρατσιστική αντίληψη» και για «προσπάθεια κάλυψης του διεθνούς παρακράτους», επαναφέροντας το αίτημά του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.

Οξύς ήταν ο πρόεδρος του ΣΥΝ και για το γεγονός ότι στην ερώτησή του, αντί του Πρωθυπουργού, απάντησε ο κ. Πολύδωρας: «Η απουσία του Πρωθυπουργού προκαλεί οργή και θυμηδία. Αλλος λέει "ο πρωθυπουργός πάει στο Μαντείο των Δελφών", άλλος "να δει την Πυθία", άλλος "να πάρει τους χρησμούς"», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Αλαβάνος.