Πολιτική
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 14:57

Επίσημη επίσκεψη του πρόεδρου του κινεζικού κοινοβουλίου 22-26/5

Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από τις 22 έως τις 26 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Wu Bangguo, ύστερα από πρόσκληση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων ¶ννας Μπενάκη-Ψαρούδα.

Η πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό της την Τρίτη 23 Μαΐου, στις 10:10, στο γραφείο της στη Βουλή, ενώ την ίδια μέρα, στις 11:30, ο κ. Wu Bangguo θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Την Τετάρτη, 24 Μαΐου, στις 9:30, ο πρόεδρος του κινεζικού κοινοβουλίου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη, ο οποίος θα τον συνοδεύσει σε σύντομη περιήγηση στο λιμάνι του Πειραιά.

Την Πέμπτη, 25 Μαΐου, στις 9:30, ο κ. Wu Bangguo θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Κατά την παραμονή του στη χώρα μας ο µκινέζος αξιωματούχος θα επισκεφθεί αρχαιολογικούς χώρους και άλλες εγκαταστάσεις -αθλητικές και ελαιουργικές- στην Αθήνα και την Κρήτη, καθώς επίσης τον Ισθμό της Κορίνθου, το Ναύπλιο και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης ο κ. Bangguo θα έχει συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Επίσης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, θα πραγματοποιηθεί το Πρώτο Οικονομικό και Εμπορικό Forum μεταξύ των δύο χωρών με θέμα «Ελλάδα-Κίνα: Οικονομικοί και Εμπορικοί Συνεργάτες για το Μέλλον».