Πολιτική
Παρασκευή, 19 Μαΐου 2006 17:56

ΠΑΣΟΚ: Μη πειστικές οι απαντήσεις Πολύδωρα για τους Πακιστανούς

Για φυγομαχία κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης -μετά τον πρόεδρο του Συνασπισμού- με αφορμή την απουσία του κ. Καραμανλή από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης ερώτησης του κ. Αλαβάνου για το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών.

Ο πρωθυπουργός φυγομαχεί από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και την ανάληψη των δικών του ευθυνών, παρατήρησε ο κ.Αθανασάκης, σημειώνοντας ότι στα δύο χρόνια κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Καραμανλής έχει εμφανιστεί μόνο μία φορά στη Βουλή, στην «ώρα του πρωθυπουργού».

Σχολιάζοντας τις σχετικές με το θέμα των Πακιστανών αναφορές του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/05/19/1189916.htm , ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε μή πειστικές, αλλά και απαράδεκτες, τις απαντήσεις του υπουργού, τονίζοντας ότι η προσπάθειά του να επιρρίψει την ευθύνη σε διαμάχες μεταξύ Πακιστανών, δεν μπορεί να γίνει δεκτή.

Χαρακτήρισε επίσης ρατσιστική την προσέγγιση του κ. Πολύδωρα, η οποία, όπως είπε, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει βάση για συζήτηση.

Όσο για την πρόταση του ΣΥΝ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, ο κ.Αθανασάκης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ εξετάζει θετικά την πρόταση σε συνδυασμό με τον κατάλληλο χρόνο. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στο θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής ακολουθεί τακτική «είπα-ξείπα», αφού στο παρελθόν έλεγε ότι θα δεχόταν οποιαδήποτε πρόταση για σύσταση Εξεταστικών Επιτροπών.

Ο κ. Αθανασάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κρύβεται» πίσω από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης και επανερχόμενος στον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη, επανέλαβε ότι πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και τη Βουλή και το θέμα αυτό δεν χρειάζεται καμία διερεύνηση.