Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα νομιμοποιήσει εκ νέου το εγχώριο εμπόριο οστών τίγρεων και κεράτων ρινόκερων, αναιρώντας μια 25ετή απαγόρευση.Το WWF ανακοίνωσε τη «βαθιά ανησυχία» του για τις αλλαγές στο νόμο, οι οποίες θα επιτρέπουν την εμπορία και χρήση προϊόντων οστών και κεράτων από ζώα εκτρεφόμενα σε αιχμαλωσία.
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι θα νομιμοποιήσει εκ νέου το εγχώριο εμπόριο οστών τίγρεων και κεράτων ρινόκερων, αναιρώντας μια 25ετή απαγόρευση.
Το WWF ανακοίνωσε τη «βαθιά ανησυχία» του για τις αλλαγές στο νόμο, οι οποίες θα επιτρέπουν την εμπορία και χρήση προϊόντων οστών και κεράτων από ζώα εκτρεφόμενα σε αιχμαλωσία.
«Είναι βαθύτατα ανησυχητικό το γεγονός ότι η Κίνα αναστρέφει την απαγόρευση, επιτρέποντας ένα εμπόριο που θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η Μάργκαρετ Κίνερντ, επικεφαλής Πρακτικών Άγριας Ζωής της WWF.
«Η εμπειρία της Κίνας με το εγχώριο εμπόριο ελεφαντόδοντου έχει δείξει ξεκάθαρα τις δυσκολίες να ελεγχθούν παράλληλες νόμιμες και παράνομες αγορές. Αυτή η πολιτική θα τονώσει επίσης τη ζήτηση που διαφορετικά μειωνόταν από τότε που τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση», πρόσθεσε.
Το εμπόριο οστών τίγρεων και κεράτων ρινόκερου απαγορεύτηκε το 1993 και τα υλικά αυτά αφαιρέθηκαν από τη φαρμακοποιία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κινέζικων Ιατρικών Εταιρειών δημοσίευσε μια δήλωση το 2010 προτρέποντας τα μέλη της να μην χρησιμοποιούν οστό τίγρης ή οποιαδήποτε άλλα μέρη από απειλούμενα είδη.
«Με τους άγριους πληθυσμούς τίγρεων και ρινόκερου σε τόσο χαμηλά επίπεδα και αντιμετωπίζοντας πολλές απειλές, το νομιμοποιημένο εμπόριο των κομματιών τους είναι απλά πάρα πολύ μεγάλο ρίσκο. Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με την ηγετική θέση που έδειξε πρόσφατα η Κίνα στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου άγριας πανίδας, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος της εγχώριας αγοράς ελεφαντόδοντων, κάτι που υποδέχτηκε θερμά η παγκόσμια κοινότητα», δήλωσε η Κίνερντ.