Με περισσότερες συμμετοχές και επισκέπτες από κάθε άλλη χρονιά, ολοκληρώθηκε το 13ο Cellier Wine Fair, επαναπροσδιορίζοντας τον όρο του «Fine Drinking».
Με περισσότερες συμμετοχές και επισκέπτες από κάθε άλλη χρονιά, ολοκληρώθηκε το 13ο Cellier Wine Fair, επαναπροσδιορίζοντας τον όρο του «Fine Drinking».
Πρόκειται για μία από τις πιο ολοκληρωμένες εκθέσεις οίνου και αποσταγμάτων, από τα Cellier που φέτος γιόρτασαν τα 80 χρόνια δημιουργικής πορείας.
Με τη συμμετοχή των κορυφαίων παραγωγών από την Ελλάδα αλλά και από κάθε άκρη του πλανήτη, το 13ο Cellier Wine Fair έλαβε χώρα την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton.
Υπό τις νότες ζωντανής μουσικής, οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά τους παραγωγούς, αντάλλαξαν μαζί τους απόψεις και δοκίμασαν μερικές από τις καλύτερες ετικέτες του ελληνικού και του παγκόσμιου αμπελώνα, μοναδικά αποστάγματα, vegan και βιοδυναμικής καλλιέργειας κρασιά, καθώς και συνοδευτικά delicatessen, ενώ είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμό με έπαθλο ένα τριήμερο στο κτήμα Μοντοφώλι.
Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε workshop με θέμα τη θέση του κρασιού στο Vegan Life Style. Η Ν. Χάγια, δημοσιογράφος και vegan activist, εισήγαγε το κοινό στις βασικές αρχές του vegan τρόπου ζωής, ενώ ο Β. Κόγκος, σύμβουλος οίνου, εξήγησε σε τι διαφοροποιείται ένα vegan κρασί, παρουσιάζοντας αντιπροσωπευτικές ελληνικές ετικέτες.
Ακολούθησε κάθετη γευσιγνωσία Graham’s Port υπό την καθοδήγηση του Emiliano di Renzo, DipWSET, Market Manager της Graham’s, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν, εξαιρετικά σπάνια κρασιά port, με το παλαιότερο να είναι του 1963.
Τα Cellier ανανέωσαν το καθιερωμένο ραντεβού τους για το 2019.