«Χωρίς το Ποτάμι οι λύσεις που θα έχει η χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι κυρίως συντηρητικές» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «ο προοδευτισμός και η νεωτερικότητα του Ποταμιού θα πρέπει να σημαδεύσουν την επόμενη διακυβέρνηση. Αυτό που συζητάμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πώς εμείς θα συμβάλλουμε σε μια φιλελεύθερη, σύγχρονη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση».
«Χωρίς το Ποτάμι οι λύσεις που θα έχει η χώρα την επόμενη μέρα των εκλογών, είναι κυρίως συντηρητικές» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «ο προοδευτισμός και η νεωτερικότητα του Ποταμιού θα πρέπει να σημαδεύσουν την επόμενη διακυβέρνηση. Αυτό που συζητάμε και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πώς εμείς θα συμβάλλουμε σε μια φιλελεύθερη, σύγχρονη ευρωπαϊκή διακυβέρνηση».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΪ 100.3», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «στην εκλογική μάχη, το Ποτάμι θα είναι δυνατό, αυτόνομο, με μια διάθεση να συμβάλλει σε κυβερνητικές λύσεις», διευκρινίζοντας παράλληλα, πως δεν εννοεί «απαραίτητα συμμετοχή σε μια κυβέρνηση, αλλά στήριξη μιας κυβέρνησης που θα προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, σύγχρονες ευρωπαϊκές φιλελεύθερες λύσεις».
Επεσήμανε, δε, για άλλη μια φορά, ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανές προεκλογικές συνεργασίες ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεργαστούμε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και να στηρίξουμε τη συνέχιση της διακυβέρνησης. Εμείς δεν έχουμε σκοπό να μπούμε σε οποιαδήποτε είδους μοιρασιά. Άλλο η βοήθεια στην πατρίδα, στο α ή στο β νομοσχέδιο, στην α ή β απόφαση, και άλλο να συνταχθούμε με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Είτε φύγει ο κ. Καμμένος, είτε μείνει. Το έχω πει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν μπήκα στην πολιτική για να κάνω τα ρεπό του κ. Καμμένου» είπε χαρακτηριστικά.
Μιλώντας για το ανοικτό και οικολογικό συνέδριο του Ποταμιού, που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο cine Κεραμεικός, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι στη διάρκειά του θα ακουστούν προοδευτικές απόψεις που θα δώσουν ορμή στα στελέχη, τα οποία με τη σειρά τους θα τις μεταφέρουν στους τόπους τους και «αυτό θα αποδώσει και δημοσκοπικά», καθώς οι πολίτες θα συνειδητοποιήσουν ότι «το Ποτάμι ήταν μόνο χρήσιμο στην προηγούμενη βουλή, άρα θα πρέπει να είναι και στην επόμενη».
Ερωτηθείς σχετικά με την επιστολή του κ.Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε: «Απαντάμε με τις δικές μας προτεραιότητες. Προφανώς η χώρα έχει ανάγκη από ένα νέο Σύνταγμα αλλά δεν ξέρω αν εννοούμε το ίδιο πράγμα που εννοεί ο κ. Τσίπρας. Γι’ αυτό σπεύσαμε να θυμίσουμε τις 7 προτεραιότητες που έχει το Ποτάμι και περιλαμβάνουν το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων, το θέμα της βουλευτικής ασυλίας και της κατοχύρωσης της ψήφου των Ελλήνων που έχουν φύγει στο εξωτερικό στα χρόνια της κρίσης».
Στην ερώτηση «αν δεν συμφωνήσει με τις προτάσεις του Ποταμιού ο ΣΥΡΙΖΑ» σχολίασε δηκτικά πως «αν πιστεύει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πάμε στη Βουλή για να υπογράψουμε απλώς τη δική του πρόταση είναι γελασμένος. Τα σημαντικά ζητήματα που εδώ και 10 χρόνια έχουμε συζητήσει γύρω από το Σύνταγμα και τις ατέλειες του πρέπει να τεθούν όλα στο τραπέζι».
Για την υπόθεση του θανάτου του ομογενή στην Αλβανία από τα πυρά των αστυνομικών, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι όλοι «θα πρέπει να δείξουμε μία αυτοσυγκράτηση».
Τέλος, για την υπόθεση της φυλάκισης Παπαντωνίου και τη στάση του Κώστα Σημίτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «ο κ.Σημίτης έχει σίγουρα θετικό πρόσημο στα χρόνια της διακυβέρνησής του. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκείνη η περίοδος δεν συνδέεται με σκάνδαλα. Όσο αυστηροί είμαστε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σήμερα, είμαστε και με το παρελθόν». Και κατέληξε σχετικά λέγοντας: « Όπως ζητάμε όλοι απ’ τον Κώστα Καραμανλή να μιλήσει για συγκεκριμένα ζητήματα της πρωθυπουργίας, ζητώ και από τον Κώστα Σημίτη να απαντήσει γι’ αυτή την ευθύνη που έχει ένας Πρωθυπουργός, να συγκροτήσει ένα υπουργικό συμβούλιο και κάποιοι απ’ αυτούς να φαίνεται ότι είναι κλέφτες. Ο εκσυγχρονιστής Κώστας Σημίτης δεν πρέπει να φοβάται να εξηγήσει στον ελληνικό λαό τα λάθη, τα οποία έχουν γίνει».