Κοινωνία
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 15:15

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Διορίστηκε, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), καθώς είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου.

Διορίστηκε, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, το νέο διοικητικό συμβούλιο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Κ.Δ.Δ.Α.), καθώς είχε λήξει η θητεία του προηγούμενου.

Ειδικότερα, η νέα σύνθεση του δσ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. έχει ως εξής:

  • Πρόεδρος: Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) και νυν πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ως πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.
  • Τακτικά μέλη: 

- Οι  διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., δηλαδή του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

- Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Αναπληρώτρια η Ελένη Ρούφου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού της Γενικής Διεύθυνσης Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ιδίου υπουργείου.

- Γεράσιμος Μοσχονάς, καθηγητής Πολιτικής Ανάλυσης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Αναπληρωτής ο Αριστοτέλης Τύμπας, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Χρήστος Μπουρσανίδης, ειδικός επιστήμονας σε θέματα Δημοσίου Μάνατζμεντ στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αναπληρωτής ο Χρήστος Σαββίδης, διδάκτωρ Ιατρικής και υπάλληλος κλάδου ΠΕ Ιατρών της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

- Σταύρος Καρκαλέτσης απόφοιτος ΕΣΔΔΑ, υπάλληλος της Διεύθυνσης Χωροταξικού Σχεδιασμού του υπουργείου Τουρισμού. Αναπληρωτής ο Αλέξανδρος Καπανιάρης, πληροφοριακός-πολιτισμολόγος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

- Χαράλαμπος Πουλόπουλος, καθηγητής Κοινωνικής Εργασίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αναπληρωτής ο Βασίλειος Κέφης, καθηγητής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Επιστημών της Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

- Γεώργιος Παπαγεωργίου του Χρήστου, ειδικός επιστήμονας σε Θέματα Οικονομικής και Κοινωνικής Διοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αναπληρώτρια η Μαρία Βαρλά, απόφοιτος ΕΣΔΔΑ, υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού.

- Δημήτριος Μαραβέλιας του Ματθαίου, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής και μέλος του δσ της ΕΝ.Π.Ε., εκπρόσωπος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. Αναπληρωτής ο Γεώργιος Δάκης, περιφερειακός σύμβουλος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε.

- Δημήτριος Καφαντάρης, Α΄ αντιπρόεδρος δσ Κ.Ε.Δ.Ε., δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Αναπληρωτής ο Κωνσταντίνος Τζανακούλης, πρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Κ.Ε.Δ.Ε., δημοτικός σύμβουλος Λαρισαίων.

- Σταύρος Ακαλίδης, υπάλληλος της Α.Α.Δ.Ε., εκπρόσωπος  της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων. Αναπληρωτής ο Ιωάννης Δελλαγραμμάτικας, πρόεδρος των εργαζομένων του Α.Σ.Ε.Π. και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ανεξάρτητων Αρχών.

- Σπυρίδων Πολυζώης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Αναπληρωτής ο Ιωάννης Τσούνης, αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

- Δημήτριος  Κιρμικίρογλου, υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εκπρόσωπος της Ένωσης Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Αναπληρώτρια η Κωνσταντίνα Νίκα, υπάλληλος της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

- Υπεύθυνος συντονιστής της ΜΟΤΕΚ (Μονάδα Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών) του Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, όταν συζητιούνται θέματα σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή το περιεχόμενο και τους όρους εκπαίδευσης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), στο δσ καλείται χωρίς δικαίωμα ψήφου και ένας εκπρόσωπος του Συλλόγου Σπουδαστών της Σχολής.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του δσ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. με τους αναπληρωτές τους διορίζονται για τριετή θητεία, που μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης.