Κόσμος
Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 17:25

Το Βελιγράδι αποδέχθηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στο Μαυροβούνιο

Ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς δήλωσε σήμερα ότι αποδέχεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου.

«Αποδέχομαι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την επιτροπή δημοψηφίσματος», δήλωσε ο κ. 0Τάντιτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην πρώτη επίσημη σερβική αντίδραση στο δημοψήφισμα.

Παράλληλα κάλεσε τη Σερβία και το Μαυροβούνιο να βοηθήσουν την επιτροπή δημοψηφίσματος να «επαληθεύσει πέραν πάσης αμφιβολίας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος». Η επιτροπή τόνισε θα πρέπει «να εξαλείψει κάθε υπόνοια σχετικά με τη διαδικασία του δημοψηφίσματος».

Σε ανάλογη δήλωση προέβη στη συνέχεια και ο πρωθυπουργός της Σερβίας Βόισλαβ Κοστούνιτσα: «Η Σερβία θα σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα, διότι αυτό που έχουμε τώρα είναι το προκαταρκτικό αποτέλεσμα», παρατήρησε ο κ. Κοστούνιτσα σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με τον ειδικό απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Μαυροβούνιο Μίροσλαβ Λάιτσακ.

«Το δημοψήφισμα είναι σημαντικό, δεν θα πρέπει να το κηλιδώσει η παραμικρή αμφιβολία», πρόσθεσε ο σέρβος πρωθυπουργός.