Πολιτική
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Τοπικές καταιγίδες το απόγευμα στη Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με σταδιακή επικράτηση ισχυρών βορείων ανέμων στα δυτικά και βόρεια και ττώση της θερμοκρασίας από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτική Πρόγνωση

*Μακεδονία, Θράκη: Aρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ισχυρές. Aνεμοι: Aπό βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι και από το απόγευμα βαθμιαία ισχυροί. Θερμοκρασία: Aπό 17 έως 35 βαθμούς κελσίου. Πτώση από το βράδυ.

* Δυτική Ελλάδα: Aρχικά αίθριος καιρός. Αργότερα τοπικές νεφώσεις κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 32 βαθμούς και στην Πελοπόννησο έως 36 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Αρχικά αίθριος αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες στη Θεσσαλία. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά ισχυροί. Θερμοκρασία:Από 20 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στις βορειότερες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το βράδυ θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και στα βόρεια από το βράδυ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Ανεμοι: Ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Aρχικά αίθριος καιρός, αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Ανεμοι: Ασθενείς και τη νύχτα βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το βράδυ.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ, με βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται αίθριος και μόνο το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί με εξασθένηση το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.