Αθλητικά
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018 18:02

Επέστρεψε και αποθεώθηκε η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα Νέων

Την αποθέωση γνώρισαν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Νέων, κατά την άφιξη της αποστολής από το Μπουένος Αϊρες το απόγευμα της Κυριακής (21/10).

Την αποθέωση γνώρισαν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Νέων, κατά την άφιξη της αποστολής από το Μπουένος Αϊρες το απόγευμα της Κυριακής (21/10).

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της διοργάνωσης η Ελλάδα πανηγύρισε 7 μετάλλια και βρέθηκε στην 24η θέση του σχετικού πίνακα.

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» βρέθηκαν οι οικογένειες και οι φίλοι των αθλητών και αθλητριών, όπως και άνθρωποι της Πολιτείας, προεξέχοντος του υφυπουργού αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, ενώ έδωσε το παρόν και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Ο υφυπουργός αφού τους συνεχάρη, έκανε γνωστό στους αθλητές που διακρίθηκαν στη διοργάνωση, πως η Πολιτεία θα σταθεί κοντά τους και θα ενισχύσει οικονομικά την προσπάθεια τους.
Η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό, ήταν πρόθυμη, παρά το κοπιαστικό ταξίδι να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου . «Ήταν ένας υπέροχος αγώνας, τον χαρήκαμε όλοι και ιδιαίτερα εγώ που έκανα αυτό το ρεκόρ. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας ωστόσο προετοιμαστήκαμε καλά και αυτό μας επέτρεψε να πετύχουμε αυτό το αποτέλεσμα», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Τώρα συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερη δουλειά για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κι άλλα μετάλλια και ακόμη μεγαλύτερες βολές. Το 2019 έχω ως βασικό στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, ωστόσο στο μυαλό μου είναι και η κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στις κορασίδες».

Από την πλευρά της η Ολγα Φιάσκα, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο βάδην, τόνισε: «Καταπληκτική η εμπειρία συμμετοχής και στους δύο αγώνες, αλλά και γενικότερα στη διοργάνωση. Στον πρώτο αγώνα κατάφερα να κάνω ρεκόρ, ενώ στον δεύτερο πήρα πολύ καλή θέση, τη δεύτερη και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την παρουσία μου. Τώρα έχω μπροστά μου το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, όπου θα επιδιώξω να πιάσω το όριο».

Τα μετάλλια για την Ελλάδα ήταν συνολικά 7. Τρία χρυσά από τις Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου (δίκωπο άνευ στην κωπηλασία), Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης (σκάφη Techno 293 στην ιστιοπλοΐα), Ελίνα Τζένγκο (ακοντισμός), ένα ασημένιο από τον Σάββα Θώμογλου (200 μ. πρόσθιο στην κολύμβηση) και 3 χάλκινα από τις, Φανή Τζέλη (-55 κ. στο τάεκβοντο), Όλγα Φιάσκα (5 χλμ. βάδην) και Αντωνία Σακελλαρίδου (μικτό ομαδικό στη γυμναστική).