Πολιτική
Πέμπτη, 25 Μαΐου 2006 17:14

Λοβέρδος: «Η κυβέρνηση ψάχνει στο Σύνταγμα άλλοθι και ψευδοστοχοθεσίες»

«Η επίσημη, πλέον, πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος αποτελεί τον καθρέπτη των προθέσεων και των στόχων της, που είναι η άντληση κύρους από το κύρος του Συντάγματος και η δημιουργία άλλοθι πολιτικής κινητικότητας και θεσμικής δράσης».

Αυτό αναφέρει ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, σε δήλωσή του με αφορμή την κατάθεση στην πρόεδρο της Βουλής της πρότασης του κυβερνώντος κόμματος για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Μια σοβαρή κυβέρνηση, επισημαίνει ο κ. Λοβέρδος, «δεν θα είχε ανάγκη συνταγματικής πληθωρικότητας, φλυαρίας και δημαγωγίας, γιατί θα στηριζόταν στο έργο της. Η παρούσα, όμως, κυβέρνηση της ΝΔ επειδή δεν έχει έργο, ψάχνει στο Σύνταγμα άλλοθι και ψευδοστοχοθεσίες».

«Οι πολλές σελίδες της πρότασής της δεν είναι ικανές να καλύψουν την παντελή έλλειψη συνοχής που χαρακτηρίζει τις προτάσεις της, καθώς και την έλλειψη συνταγματικής περιωπής στις περισσότερες από τις προτεινόμενες αλλαγές», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος, ζητώντας την καταψήφιση της πρότασης της ΝΔ από το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό των βουλευτών.