Πολιτική
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2006 16:47

Πολύδωρας: Αν αποδειχθεί ότι έγιναν οι απαγωγές των Πακιστανών θα παραιτηθώ

Αν αποδειχθεί ότι έγιναν οι απαγωγές των Πακιστανών θα παραιτηθώ, τόνισε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων στο υπουργείο. «Ισχύουν όσα μέχρι σήμερα έχουν πει για την υπόθεση των Πακιστανών οι υπουργοί κ.κ. Παπαληγούρας και Βουλγαράκης. Σε αυτά επιμένω και εγώ με λόγο στέρεο» υ υπογράμμισε ο κ. Πολύδωρας λέγοντας πως εάν ανατραπούν αυτά και αποδειχθεί ότι έγιναν εντελώς διαφορετικά, τότε θα παραιτηθεί. Όπως επίσης είπε, η ΕΥΠ ανακρίθηκε, έγινε έρευνα και όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες προέκυψαν αυτά που υποστηρίζει μέχρι σήμερα το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Ο υπουργός χαρακτήρισε επισης παράδοξο να ζητείται από τις αρχές να αποδείξουν συγκεκριμένοι υπάλληλοι το άλλοθι και την αθωότητά τους, ενώ πρέπει να συμβαίνει, σύμφωνα με το νόμο, το αντίστροφο, δηλαδή, εκείνος που απευθύνει κατηγορία να αποδεικνύει της κατηγορία του και όχι να ζητεί από εκείνον που κατηγορείται να αποδείξει την αθωότητά του, διότι -όπως είπε- αυτό υπαγορεύει το τεκμήριο της αθωότητος για όλους τους πολίτες. Ο κ. Πολύδωρας είπε ότι σέβεται την κριτική που ασκείται, αλλά απαντά και ο ίδιος, ως υπεύθυνος υπουργός και προϊστάμενος υπηρεσιών.

Ειδικότερα, για όσα είπε περί απαγωγών Πακιστανών μεταξύ τους, ανέφερε ότι οι διωκτικές αρχές έχουν σχηματίσει δικογραφίες για περισσότερες από 10 περιπτώσεις απαγωγών.

Εξάλλου, αναφερόμενος στην τρομοκρατία, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε ότι το μήνυμα που μπορεί να στείλει είναι ότι αργά ή γρήγορα θα συλληφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται, ενώ σε ό,τι αφορά το θέμα με τις κάμερες που βρίσκονται στους δρόμουςμ, σημείωσε ότι το υπουργείο έχει κάνει προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας, το οποίο και θα αποφασίσει για το ποια πρέπει να είναι ακριβώς η χρήση τους.

Πρόσθεσε ακόμη ότι διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον ειδικό φρουρό που μπροστά σε κάμερα έριξε νερό σε τοξικομανή.

Όπως εξάλλου είπε ο κ. Πολύδωρας, απάντησε με επιστολή σε εφημερίδα που έθετε ζήτημα για την ανάθεση των διαβατηρίων σε εταιρεία. Τα διαβατήρια που θα κατασκευαστούν -τόνισε- θα είναι τα καλύτερα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή διεθνώς και θα αποτελέσουν εγγύηση ώστε να μην χρειάζεται βιζα για την επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Αγροφυλακή, ο υπουργός ενημέρωσε πως το ζήτημα βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για την αντιμετώπιση των οικονομικών πλευρών του και αμέσως μετά θα πάει στη Βουλή για να μπει στη διαδικασία της ψήφισης.

Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στα σχέδια αναδιάρθρωσης της Αστυνομίας με στόχο την καλύτερη και ταχύτερη αστυνόμευση στις πόλεις, είτε με περιπολικά και μοτοσικλέτες, είτε με πεζές περιπολίες.