Η κυβέρνηση είναι σταθερή και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Αμυνας.
Η κυβέρνηση είναι σταθερή και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας επανέλαβε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σε σχέση με το θέμα που δημιουργήθηκε με τον υπουργό Αμυνας.
«Το θέμα με τον Π. Καμμένο αποσυμπιέζεται. Οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές και τη δεσμεύει και η συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι πορευόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα περαιτέρω, η κυβέρνηση μένει σταθερή και περιμένουμε και από τους γείτονες να τηρήσουν όσα η συμφωνία προβλέπει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον Real FM.
Σχολιάζοντας δε το πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Η κυβέρνηση αντέχει τον Πάνο», ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση έχει αντέξει πολύ περισσότερα από όσο υπέθεταν πολλοί», υπογραμμίζοντας ότι «τον Μάιο υπάρχουν οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές, οι εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα έχουν δυσάρεστο αποτέλεσμα σε όσους προβλέπουν συνεχώς εκλογές».
Απαντώντας για το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι «δεν υπάρχει θέμα αλλαγής του κυβερνητικού μίγματος. Δεν μπορεί να τελεσφορήσει καμία πρόταση μομφής για το Μακεδονικό και υπάρχει και η πλειοψηφία στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας».
Ο Ν. Παππάς επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση είναι σταθερή» παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια διαφορετική προσέγγιση με τον Π. Καμμένο, ωστόσο πρόσθεσε ότι όσο περνάει ο καιρός «διεκδικούμε να πείσουμε και τον Π. Καμμένο και τους βουλευτές του ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον και της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής».
Αναφορικά με την επικείμενη συνάντηση του Ευ. Τσακαλώτου με τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, και το θέμα της περικοπής των συντάξεων, σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν είναι σε πρόγραμμα, και οι συμφωνίες μπορούν να αλλάζουν.
«Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η τελική στάση που θα κρατήσει το ΔΝΤ, αλλά είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι εκτός προγράμματος με ότι αυτό σημαίνει» τόνισε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι «με θετική την πορεία των δημοσιονομικών και του ΕΦΚΑ, μεγαλύτερη αναστάτωση θα προκληθεί αν αυτό το μέτρο εφαρμοστεί».
Σχετικά με το Χρηματιστήριο και την αναταραχή με τις τράπεζες, επισήμανε ότι «σε καιρούς που υπάρχουν σοβαρές αναταράξεις, μία χώρα όπως η Ελλάδα, είναι καλό να είναι μέλος μιας νομισματικής Ένωσης με ισχυρό νόμισμα, παρά να προσπαθούμε μόνοι μας να αντιπαρέλθουμε τις αναταράξεις της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει "παρκαρισμένο" το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της σε θεσμικό επίπεδο και υπάρχει και το λεγόμενο "μαξιλάρι"» συμπλήρωσε.
Για την επίσκεψη Στάινμαϊερ και τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας καλύπτει την κυβέρνηση. «Υπάρχουν φωνές λογικής και από την άλλη πλευρά και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να κλείσει αυτή η ιστορική εκκρεμότητα» συμπλήρωσε.