Μια θέση στην πρώτη εξάδα των καλύτερων μπυρών του κόσμου κέρδισε η «56 Isles Aegean Wit» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατακτώντας τρία αστέρια, την υψηλότερη δηλαδή διάκριση, στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.
Μια θέση στην πρώτη εξάδα των καλύτερων μπυρών του κόσμου κέρδισε η «56 Isles Aegean Wit» της Μικροζυθοποιίας Πάρου, κατακτώντας τρία αστέρια, την υψηλότερη δηλαδή διάκριση, στον διεθνώς καταξιωμένο βρετανικό θεσμό Great Taste Awards.
Παρασκευάζεται από παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, ενώ συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική, και χυμώδη Wit.
Επίσης, η ξανθιά απαλή «56 Isles Pilsner», η οποία στον περσινό διαγωνισμό κατάφερε να αποσπάσει το πρώτο αστέρι που έλαβε ποτέ ελληνική μπύρα στα συγκεκριμένα βραβεία, στον φετινό διαγωνισμό απέσπασε δύο αστέρια, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη «56 Isles session IPA», ένα αστέρι.
Οι συμμετοχές στον φετινό διαγωνισμό ήταν περισσότερες από 12.000.
Η Μικροζυθοποιία Πάρου δημιουργήθηκε το 2014 από δύο νέους επιχειρηματίες, τον Μαρίνο Αλεξάνδρου και τον Νικόλα Παυλάκη.
Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων δύο ετών στις Κυκλάδες στον τομέα της μεταποίησης.
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ