Κόσμος
Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018 09:14

ΗΠΑ: Χιλιάδες εκκενώσεις ενώ ο «τεράστιος» Μάικλ πλησιάζει τις νότιες πολιτείες

Με ανέμους περίπου 200 χλμ./ώρα, ο τυφώνας Μάικλ συνεχίζει απειλητικά την πορεία του υποχρεώνοντας τουλάχιστον 370.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. Φλόριντα, Αλαμπάμα και Τζόρτζια έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.  

Με ανέμους περίπου 200 χλμ./ώρα, ο τυφώνας Μάικλ συνεχίζει απειλητικά την πορεία του υποχρεώνοντας τουλάχιστον 370.000 πολίτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.

Ο τυφώνας Μάικλ ενισχύεται διαρκώς και εκτιμάται ότι όταν θα φθάσει πλέον στο Πάχαντλ ή το Μπιγκ Μπεντ της πολιτείας της Φλόριντα θα βρίσκεται πλέον στην κατηγορία 4 της πεντάβαθμης κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον.  

Φλόριντα, Αλαμπάμα και Τζόρτζια έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του τυφώνα, το φονικό πέρασμα του οποίου έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή τουλάχιστον 13 ανθρώπων στις κεντρικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ο Μάικλ δεν θα εξασθενήσει παρά μόνο αφού φθάσει πάνω από τη γη, κινούμενος «κατά μήκος των νοτιοανατολικών ΗΠΑ».

Τον κώδωνα του κινδύνου, προκειμένου να μην αγνοήσουν τις προειδοποιήσεις έκρουσε ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρικ Σκοτ, κάνοντας λόγο για «τεράστια καταιγίδα».

«Μην αγνοείτε τις προειδοποιήσεις των τοπικών αξιωματούχων. Αυτή η καταιγίδα μπορεί να σε σκοτώσει. Μπορούμε να ξαναχτίσουμε το σπίτι σας, δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τη ζωή σας», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

naftemporiki.gr