Πολιτική
Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 17:36

Δ. Τσιόδρας: Περιμένουμε απαντήσεις για το 1,6 δισ. και την Μόρια

Πραγματική ντροπή χαρακτήρισε «τις εικόνες ανθρώπων, να περιμένουν επί ώρες όρθιοι πίσω από τα κάγκελα για ένα πιάτο ρύζι και λίγο νερό», ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα «ο ανθρωπισμός εξαντλείται στις βαρύγδουπες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών και επιβεβαιώνεται ότι η Μόρια είναι ο χειρότερος καταυλισμός προσφύγων στον κόσμο».

«Περιμένουμε, αντί για τις μηνύσεις εναντίον δημοσιογράφων που αποκαλύπτουν εκείνα που οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προσπαθούν να κρύψουν, τις απαντήσεις από τους αρμόδιους υπουργούς για το που πήγε το 1,6 δισ. που δόθηκε από την Ε.Ε. και για τις άθλιες συνθήκες στη Μόρια», κατέληξε.

Στο μεταξύ, τον κώδωνα του κινδύνου εν όψει του χειμώνα κρούει το Γαλλικό Πρακτορείο σε ρεπορτάζ του από τη Μόρια.

Επισημαίνοντας ότι οι συνθήκες διαβίωσης κρίνονται από το προσωπικό στον καταυλισμό, αλλά και τις τοπικές αρχές «ντροπιαστικές», το δημοσίευμα επικεντρώνεται στις προσωπικές μαρτυρίες των μεταναστών, οι οποίοι φοβούνται – ακόμη κι εκείνοι που βρίσκονται στη λίστα για μεταφορά στην ηπειρωτική χώρα – την επέλαση του χειμώνα.