Πολιτική
Δευτέρα, 05 Ιουνίου 2006 15:30

ΠΑΣΟΚ - Επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό για την απόδραση

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, κατέθεσε για τη χθεσινή απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Στο κείμενο της ερώτησής του ο κ. Παπαϊωάννου κάνει λόγο για «πρωτοφανή ανικανότητα στη χάραξη και εφαρμογή μιας αποτελεσματικής αντεγκληματικής πολιτικής, αλλά και στην όλη λειτουργία του σωφρονιστικού μας συστήματος».

«Οι αρμόδιοι υπουργοί εξαντλούνται σε δηλώσεις μετάθεσης των δικών τους ευθυνών σε άλλους και εσείς σε έκφραση "ανησυχίας" ή "δυσφορίας", για όσα συμβαίνουν, χωρίς να καταλογίζετε σε κανέναν πολιτικές ευθύνες», επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό και θέτει τα ακόλουθα ερωτήματα:

«1. Για όλα αυτά τα μεγάλα εγκλήματα, για το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών οι ευθύνες μέχρι που φθάνουν; Εξαντλούνται στα πορίσματα των Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) ή στην στερεότυπη πλέον φράση «το θέμα εκκρεμεί στην Δικαιοσύνη»;

2. Υπάρχουν πολιτικοί υπεύθυνοι και υπόλογοι σ’ αυτή τη χώρα; Και αν ναι ποιοι είναι ;»