Την άποψη πως δεν πρέπει να συμψηφίζονται τα «εμπάργκο» της κυβέρνησης προς τον ΣΚΑΪ και της ΝΔ προς την ΕΡΤ, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για δύο διαφορετικά μεγέθη».
Την άποψη πως δεν πρέπει να συμψηφίζονται τα «εμπάργκο» της κυβέρνησης προς τον ΣΚΑΪ και της ΝΔ προς την ΕΡΤ, εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για δύο διαφορετικά μεγέθη».
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 247» o κ. Κουβέλης σημείωσε πως «είναι άδικο, είναι άνισο ως προς την πραγματικότητα να κατηγορεί κάποιος τη Δημόσια Τηλεόραση για έλλειψη πολυφωνίας».
«Υπήρξε η συγκεκριμένη τοποθέτηση του δημοσιογράφου κ. Καψώχα. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να οδηγήσει στο να αποκλείεται η παρουσία στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Δημόσια Τηλεόραση, για το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να εγκαλείται, είναι η πολυφωνία», υπογράμμισε ο υπουργός Ναυτιλίας, προσθέτοντας πως «οι απόψεις του δημοσιογράφου δεσμεύουν τον ίδιο αλλά είναι και δικαίωμα του να διατυπώνει την όποια άποψη έχει για τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
«Αυτό που συνέβη με τον ΣΚΑΙ και που εξακολουθεί να συμβαίνει είναι τελείως διαφορετικό ως προς την ποιότητα, αλλά και την ποσότητα των όσων καταγράφονται ως και στοιχεία που οδήγησαν την κυβέρνηση στο να μην θέλει να πηγαίνουν τα στελέχη της στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό», πρόσθεσε.
Όπως είπε ο κ. Κουβέλης «υποστηρίζω σταθερά ότι την έννοια της αντικειμενικότητας θα ήταν προτιμότερο να την αντικαταστήσουμε με την έννοια της πολυφωνίας. Το δικαίωμα του καθενός να λέει την άποψή του».
Αναφερόμενος στο Συμβούλιο Κορυφής για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «η λύση βρίσκεται στην πολιτική συμφωνία που πρέπει να κάνουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με έναν συνολικό σχεδιασμό, δίκαιο ως προς την κατανομή του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος«.
«Είμαι ανήσυχος ακόμη και για την ενότητα επί της ουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι το προσφυγικό βεβαιότατα δοκιμάζει την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και νομίζω ότι αναδεικνύει και άλλες διαφορές οι οποίες έχουν την παρουσία τους. Στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο σε αντίστοιχη Σύνοδο και πάλι δεν υπήρξε λύση», σημείωσε χαρακτηρστικά ο κ. Κουβέλης, τονίζοντας πως «τον χαρακτήρα των όποιων αποφάσεων, των όποιων συζητήσεων, τον έδωσε η συντηρητική αντίληψη, θα έλεγα εν πολλοίς και η ακροδεξιά. Και αυτό είναι έντονα ανησυχητικό γιατί αφορά στο μείζον ζήτημα, που λέγεται προσφυγικό και η αντιμετώπισή του. Αναδεικνύονται όμως και άλλα μεγάλα προβλήματα που απειλούν την επί της ουσίας ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».