Πολιτική
Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2006 14:27

Πολύδωρας: Νομικά παράδοξο το πόρισμα Δεγαΐτη για την υπόθεση των Πακιστανών

Στη θέση του ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία ανάμειξη στις απαγωγές των Πακιστανών, ενέμεινε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βύρων Πολύδωρας, κατά την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση.

Ο κ. Πολύδωρας επανέλαβε ότι θα παραιτηθεί σε περίπτωση που αποδειχθεί το αντίθετο, κάνοντας λόγο και πάλι περί απαγωγών των Πακιστανών μεταξύ τους (μάλιστα, όπως είπε, σε μία από τις περιπτώσεις οι πακιστανοί απαγωγείς εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί, ενώ ήδη έχουν σχηματιστεί δεκατρεις δικογραφίες).

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει καμία ανάμειξη της ΕΥΠ, είτε κατ' εντολή είτε κατ' αυτενέργεια, στις απαγωγές, ενώ χαρακτήρισε νομικό παράδοξο το πόρισμα του εισαγγελέα Δεγαΐτη για την υπόθεση, καθώς όπως επισήμανε, από τη μία απαλλάσσει έξι στελέχη της ΕΥΠ και από την άλλη κάνει λόγο για φυσική αυτουργία, εμπλέκοντας τον υποδιοικητή και ένα ακόμη στέλεχος.

Από την πλευρά του, ο Φώτης Κουβέλης επανέφερε εκ μέρους του Συνασπισμού το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση. «Η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής σε καμία περίπτωση δεν αντιστρατεύεται και δεν δυσχεραίνει το έργο της Δικαιοσύνης, η οποία ερευνά την υπόθεση. Οι δύο διαδικασίες μπορούν να βαίνουν παράλληλα. Καλούμε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συνυπογράψουν την πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής», σημείωσε ο κ. Κουβέλης.