Πολιτική
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 13:14

Γιακουμάτος για δυστύχημα Τιτάνα: Στη Δικαιοσύνη οι ευθύνες για την τιμωρία των υπευθύνων

Τη λύπη του και τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης για τους νεκρούς και τους τραυματίες από το εργατικό δυστύχημα στο εργοστάσιο του Τιτάνα στην Ελευσίνα, εξέφρασε ο υφυπουργός Απασχόλησης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, απαντώντας σε Επίκαιρες Ερωτήσεις των βουλευτών του ΚΚΕ Δημήτρη Τσόγκα και του Συνασπισμού Θανάση Λεβέντη για το θέμα.

Ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, και θα εξαντληθεί η αυστηρότητα του νόμου για την τιμωρία των υπευθύνων. Δεσμεύτηκε επίσης ότι μέσα στο 2006 θα έρθει νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Υγιεινής και Ασφάλειας, ενώ δεσμεύτηκε και για ταχείες προσλήψεις μέσω stage στην Επιθεώρηση Εργασίας Δυτικής Αττικής, προκειμένου να καλυφθούν τα πολύ σοβαρά κενά που παρουσιάζει.

Στην παρέμβασή του ο κ. Λεβέντης παρατήρησε ότι για τους 15 νεκρούς της Πετρόλα δεν τιμωρήθηκε ποτέ κανείς, εκφράζοντας παράλληλα την αμφιβολία του για το εάν θα τιμωρηθεί και για το ατύχημα στον Τιτάνα κάποιος υπεύθυνος. Ο κ. Λεβέντης υπογραμμισε τις ευθύνες της κυβέρνησης, της εταιρείας ΤΙΤΑΝ και των εργολάβων για το ατύχημα, αλλά και της Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία είχε πραγματοποιήσει, μόλις την προηγούμενη μέρα, έλεγχο στο χώρο του ατυχήματος. Όπως είπε, παρόμοιος έλεγχος είχε διενεργηθεί μόλις δύο μέρες πριν από το πολύνεκρο ατύχημα της Πετρόλα. Επίσης, υπενθύμισε ότι ελάχιστα από όσα προβλέπει ο νόμος υφίστανται, και κυρίως σε ότι αφορά δομές όπως τους γιατρούς εργασίας.

Ο κ. Γιακουμάτος με τη σειρά του παρέπεμψε τις ευθύνες για την τιμωρία των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη, και κάλεσε τους βουλευτές που ενδιαφέρονται για το θέμα, να απευθυνθούν στον υπουργό Δικαιοσύνης.