Πολιτική
Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2006 16:37

Μαγγίνας: Eίμαστε ευνομούμενη Πολιτεία, ή μπορεί ο καθένας να καταστρέφει;

Υπό τη σκιά των χθεσινών επεισοδίων κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, διεξήχθη σήμερα στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η συζήτηση της επερώτησης του ΠΑΣΟΚ για τον Πολιτισμό.

Ο βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης σχολίασε λέγοντας πως «τα επεισόδια ήταν μέρος της πρακτικής άσκησης της κυβέρνησης για την εμπέδωση στον κοινωνικό και πολιτικό πολιτισμό. Και φυσικά, με την αποχώρηση από το σπουδαίο αυτό σεμινάριο πολιτισμού, οι οδηγίες που δόθηκαν ήταν σαφείς: Μην ξαναπατήσετε στο κέντρο της Αθήνας - ο πολιτισμός μας παραμονεύει». «Είναι ο ίδιος πολιτισμός που ανέδειξε το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών, που οδηγεί αόρατα κέντρα στην πολιτισμική πράξη των υποκλοπών, που αναγκάζει τους υπουργούς τη ΝΔ να καταφεύγουν σε ασύστολα ψεύδη κατά συρροή», συμπλήρωσε ο βουλευτής.

«Ας δούμε γύρω μας τι συμβαίνει: Διαφυγή κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Κουκουλοφόροι να δρουν στους δρόμους, χωρίς ποτέ να μπορεί η Αστυνομία και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης να τους εντοπίσουν και να γίνει κατανοητό σε όλη την ελληνική κοινωνία, αν είναι αυτοί πράκτορες ή δεν είναι, και τι ρόλο παίζουν στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας», σχολίασε ο Γιάννης Δημαράς.

Επικριτικός υπήρξε για το υπουργείο Παιδείας, ο Ανδρέας Λοβέρδος (ΠΑΣΟΚ) σημειώνοντας ότι «έχει εμπλακεί σε περιπέτειες που προκύπτουν από την αλαζονεία της ηγεσίας του, η οποία εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο κάνει στον Τύπο συκοφαντικές διαρροές για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ».

«Οταν υπάρχει μια χαλαρότητα και επιείκια με αποτέλεσμα να καταστρέφονται περιουσίες, έχετε έτοιμη την κριτική "τι κάνει η Αστυνομία". Οταν επιχειρεί η Αστυνομία να περιορίσει την πολύ αρνητική εξέλιξη των επεισοδίων, πάλι έτοιμη η κριτική. Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε, εάν είμαστε ευνομούμενη Πολιτεία, ή μπορεί ο καθένας να καταστρέφει την περιουσία του άλλου ανεξέλεγκτα. Αλλο, βεβαίως, εάν υπάρχουν κάποιες ακραίες συμπεριφορές, (που δεν πιστεύω ότι υπήρξαν χθες από όργανα της ΕΛΑΣ) που μπορούν να αξιολογηθούν καταλλήλως», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Βασίλης Μαγγίνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ