Κόσμος
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 17:12

«Guardian»: «Πειραγμένες» φωτογραφίες στην ορκωμοσία Τραμπ

Μία «μικρή» επεξεργασία υπέστησαν οι φωτογραφίες από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου το πλήθος να φαίνεται μεγαλύτερο, σύμφωνα έγγραφα τα οποία επικαλείται η «Guardian». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του ίδιου του προέδρου.

Μία «μικρή» επεξεργασία υπέστησαν οι φωτογραφίες από την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ, προκειμένου το πλήθος να φαίνεται μεγαλύτερο, σύμφωνα με έγγραφα τα οποία επικαλείται η «Guardian». Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του ίδιου του προέδρου.

Συγκεκριμένα, ο φωτογράφος «γέμισε» λίγο τα κενά, στα σημεία όπου το πλήθος φαινόταν να τελειώνει, όπως ζήτησε ο Τραμπ το πρώτο πρωινό της προεδρίας του. Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε γίνει έξω φρενών από τις φωτογραφίες που εικόνοζαν το πλήθος στη δική του ορκομωσία μικρότερο από εκείνο στην ορκομωσία του Μπαράκ Ομπάμα, το 2009.

Η λεπτομέρεια αποκαλύφθηκε έπειτα από έρευνες στο πλαίσιο του ειδικού νόμου (Freedom of Information Act), τις οποίες έχει στη διάθεσή της η «Guardian». Οι συγκεκριμένες έρευνες έριξαν φως στην πρώτη κρίση που προκάλεσε ο ίδιος ο Τραμπ, όταν ο Λευκός Οίκος ισχυρίστηκε ψευδώς ότι είχε προσελκύσει το μεγαλύτερο ακροατήριο.

Δεν ήταν σαφές από τα αρχεία ωστόσο, επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ποιες φωτογραφίες υπέστησαν επεξεργασία, καθώς και αν δόθηκαν στη δημοσιότητα.   

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Guardian