Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 15:17

Παπανδρέου: Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ίδια με αυτά που είχε συμφωνήσει το ΠΑΣΟΚ

Χρήσιμα αλλά όχι αρκετά, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, στα οποία συμφώνησε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό της στην Τουρκία.

Μιλώντας σήμερα στη συνεδρίαση των Συντονιστών του κόμματός του, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο μιας συνολικής στρατηγικής, ενώ αναφέρθηκε και στην πρότασή του για τη χάραξη μιας νέας εθνικής στρατηγικής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Όπως παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου, τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης είναι ίδια με αυτά που είχε συμφωνήσει πριν από επτά χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τουρκία - Κύπρος - Ε.Ε.

Αναφερόμενος εξάλλου, στην απόφαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων στο Λουξεμβούργο, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι αυτό που αποφασίστηκε είναι το αυτονόητο, το οποίο όμως -όπως παρατήρησε- θα έπρεπε να είναι κεκτημένο εδώ και δύο χρόνια και όχι να αποτελεί αντικείμενο διαπραγματεύσεων από κεφάλαιο σε κεφάλαιο.

Παιδεία

Όσον αφορά την κατάσταση στο χώρο της Παιδείας, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της κυβέρνησης ως προς τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται το θέμα, και έκανε λόγο για θολές και απροσδιόριστες κυβερνητικές θέσεις για το δημόσιο πανεπιστήμιο και το νόμο πλαίσιο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να δημοσιοποιήσει τις πλήρεις θέσεις της» για τα θέματα αυτά και η συζήτηση του νομοσχεδίου για το νόμο πλαίσιο να μην γίνει στα θερινά τμήματα, αλλά στην Ολομέλεια της Βουλής.