Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 15:36

Αποζημίωση Λαλιώτη στον Κ. Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση

«Είχα υποσχεθεί ότι θα οδηγήσω τον κ. Κωνσταντίνο Λαλιώτη στη Δικαιοσύνη και θα αποδείξω ότι είναι συκοφάντης. Αυτό και έπραξα».

Αυτό υπογράμμισε ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφερόμενος σε απόφαση του Εφετείου σχετικά με παλαιότερη δικαστική διένεξη που είχε με τον πρώην υπουργό Κώστα Λαλιώτη.

Το δικαστήριο επιδίκασε στον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ αποζημίωση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Λαλιώτης είχε κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη ότι δωροδοκήθηκε μέσω της λιβεριανής εταιρείας Μάγιο, προκειμένου να παραχωρήσει με ευνοϊκούς όρους την κατασκευή του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος, στη γερμανική εταιρεία Χόχτιφ.

«Μετά την λεπτομερή έκθεση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, και την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, και το Εφετείο Αθηνών έκρινε τελεσιδίκως ότι όλες οι κατηγορίες τις οποίες ο κ. Κωνσταντίνος Λαλιώτης διετύπωσε εναντίον μου ήταν ψευδείς και ότι ετέλει εν γνώσει της αναλήθειας των όσων ισχυρίσθηκε», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Για εμένα εδέχθη ότι, αμυνόμενος κατά της συκοφαντίας, σε δυο περιπτώσεις υπερέβην το αναγκαίο μέτρο».

Όπως είπε επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, το ποσό της αποζημίωσης θα το διαθέσει για κοινωφελείς σκοπούς, ενώ θα κάνει και σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τη δικαστική απόφαση, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και η κυβέρνηση ακούει αυτή την εξέλιξη. Στο πρόσωπο του Κων. Μητσοτάκη είχε κατηγορηθεί συλλήβδην η ΝΔ για ένα θέμα που είχε απασχολήσει την επικαιρότητα με καταγγελίες κατασκευασμένες. Εντέλει δικαιώνεται ο κ. Μητσοτάκης, όπως επίσης και η ΝΔ».