Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 16:16

Επιστολή Ολυμπιακού σε βουλευτές για τη συμφωνία με ΕΡΤ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στις 8 Ιουνίου 2006, ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος και οι βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Εργασίας, Γιώργος Λιάνης, Δημήτρης Λιντζέρης, Χρήστος Αηδόνης, σχετικά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων και στη συμφωνία της ΕΡΤ με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ¶ρης, για τα τηλεοπτικά τους δικαιώματα. Οι βουλευτές έκαναν λόγο για υποερτιμημένες συμφωνίες σε σχέση με τα ισχύοντα στην αγρορά, δηλώνοντας πως θα ζητήσουν τις σχετικές συμβάσεις.

Σε απάντηση των παραπάνω, η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε επιστολή της προς τον κ. Λοβέρδο και τους βουλευτές-μέλη του ΚΤΕ, αναφέρει τα εξής:

«1. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επέλεξε την προσφορά της ΕΡΤ μετά από ενδελεχή εξέταση των προσφορών που της υποβλήθηκαν για την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Σε ό,τι αφορά το οικονομικό σκέλος, η επιλογή έγινε μεταξύ ισότιμων και μεγαλύτερων οικονομικών προσφορών. Η σύμβαση της ΠΑΕ με την ΕΡΤ είναι διετής και το συνολικό τίμημα, τηλεοπτικό και χορηγικό είναι 5,5 εκατ.ευρώ.

Πέραν της οικονομικής προσφοράς ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας έχουν τα παρακάτω:

α) Η δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης των τηλεθεατών στη μετάδοση των αγώνων και

β) Η δυνατότητα επιλογής μετάδοσης ημέρας και ώρας των αγώνων, ούτως ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα στις σχέσεις με τις άλλες ΠΑΕ, γεγονός που συμβάλει στη δημιουργία καλύτερου κλίματος στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

2. Σύμφωνα με στοιχεία τρίτων, που μπορούμε να σας παρουσιάσουμε αναλυτικά:

α) Οι μεταδόσεις των αγώνων του Ολυμπιακού καταλαμβάνουν τις περισσότερες από τις θέσεις στον πίνακα των 10 τηλεοπτικών αθλητικών γεγονότων με την υψηλότερη τηλεθέαση,

β) Ο διαφημιστικός χρόνος κατά τις ώρες μετάδοσης των αγώνων του Ολυμπιακού κοστολογείται ακριβότερα».

Και η επιστολή καταλήγει: «Κατόπιν όλων αυτών, με απορία διαβάσαμε δηλώσεις και ακούσαμε σε τηλεοπτικά κανάλια εκφράσεις όπως "συμβόλαιο μαμούθ", οι οποίες όχι μόνο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και στη Σύμβαση της ΠΑΕ με την ΕΡΤ, αλλά δημιουργούν εσφαλμένες και ψευδείς εντυπώσεις. Σας ενημερώνουμε για αυτά σεβόμενοι απολύτως τον θεσμικό σας ρόλο ως εκλεγμένα Μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου».