Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 18:06

Υπεγράφη η απόφαση για το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων

Το νέο ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων, που προσδιορίζει και το νέο ωράριο των υπηρεσιών του δημόσιου τομέα και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή σχετική απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ προηγουμένως είχε εγκριθεί και από την Κυβερνητική Επιτροπή http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/06/13/1202296.htm.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, μετά και από μακρά διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ, το νέο ωράριο καθορίζεται σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ καθ' όλη τη διάρκεια του έτους ως εξής: Από 7:30 πμ έως 15:00 ή 09:00 έως 16:30 κατ' επιλογή των υπαλλήλων. Κατά το χρονικό διάστημα από 09:00 έως 15:00 η παρουσία όλων των υπαλλήλων στο χώρο εργασίας τους είναι υποχρεωτική, ανεξαρτήτως του ωραρίου που έχουν επιλέξει.

Η επιλογή του ωραρίου εργασίας γίνεται με δήλωση των υπαλλήλων στη Διεύθυνση Διοικητικού της οικείας υπηρεσίας, η οποία υποβάλλεται το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου κάθε έτους. Η δήλωση αυτή είναι δεσμευτική και ανέκκλητη και ισχύει μέχρι 30 Ιουνίου του επόμενου έτους. Κατά την πρώτη εφαρμογή του ανωτέρου ωραρίου, η δήλωση θα υποβληθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του μηνός Ιουλίου 2006.

Από το νέο ωράριο εξαιρούνται τα νοσηλευτικά ιδρύματα του ΕΣΥ, τα Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, τα σχολεία και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, τα ΚΕΠ, το Εθνικό Τυπογραφείο, η Κρυπτογραφική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για το προσωπικό που απασχολείται σε βάρδιες εργασίας, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τον κλάδο των οδηγών. Εξαιρούνται επίσης οι εφορίες που θα κλείνουν στις 2 μετά το μεσημέρι, για την τακτοποίηση των ταμείων τους.