Πολιτική
Τρίτη, 13 Ιουνίου 2006 21:36

Να πέσουν οι τόνοι στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζήτησε ο υφυπ. Παιδείας

Έκκληση προς την αξιωματική αντιπολίτευση να πέσουν οι τόνοι στο χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Καλός.

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια επαγγελματική εκπαίδευση από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο κ. Καλός είπε ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και ότι «δεν χρειάζεται να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά».

Πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να αφήσουμε την κριτική χωρίς βάθος και να περάσουμε στην ουσία των θεμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, υπογράμμισε ο υφυπουργός, ενώ όσο για το θέμα του χρόνου συζήτησης του νομοσχεδίου για την ανώτατη εκπαίδευση στη Βουλή, ο κ. Καλός τόνισε ότι ουδείς όρισε την έναρξη συζήτησής του στο πρώτο θερινό τμήμα του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ Α. Λοβέρδος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο βίος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ετελεύτησε σε ότι αφορά τα πανεπιστήμια και τις αλλαγές που έπρεπε να είχε κάνει πράξη.

Ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ σημείωσε ότι η κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ είχαν ταχθεί υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, αλλά όπως είπε, οι φοιτητές δεν τους ακολουθούν.

Τέλος, ο βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού, Αθ. Λεβέντης, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λάβει το μήνυμα των φοιτητικών κινητοποιήσεων και να αλλάξει πολιτική.