Πολιτική
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 13:58

Υποκλοπές: Συνεχίζεται η έρευνα της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» σύμφωνα με το οποίο φέρεται η ΑΔΑΕ να ταυτοποίησε δύο από τους δράστες των τηλεφωνικών υποκλοπών http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18561&m=N15&aa=1 , βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Η επιτροπή αποφάσισε τη συνέχιση των εργασιών της με την ακρόαση τριών ανώτατων τεχνικών στελεχών της Vodafone και της Ericsson την ερχόμενη Τρίτη, καθώς και με την ακρόαση του προέδρου της Αρχής, μετά την ολοκλήρωση του σχετικού πορίσματός της εντός του Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Αν. Καραμάριος δήλωσε ότι επικοινώνησε με το πρόεδρο της ΑΔΑΕ Α. Λαμπρινόπουλο, ο οποίος του ανέφερε ότι όλα αυτά είναι ανεύθυνα και ότι η Αρχή δεν έχει καμία σχέση με αυτό το δημοσίευμα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλης Μαγγίνας χαρακτήρισε ανεύθυνη και αντιδεοντολογική τη δημοσιοποίηση στοιχείων της έρευνας της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές.

Ο βουλευτής του Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Καραμάριο να καλέσει τον κ. Λαμπρινόπουλο και να εκδώσει δημόσια ανακοίνωση επί του θέματος, ενώ ο κ. Μαγγίνας ζήτησε να υπάρξει διάψευση του δημοσιεύματος.

Ο κ. Λαμπρινόπουλος πρέπει να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, είπε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ.

Επίσης, η βουλευτής Α’ Αθηνών του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη και ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΝ Φ. Κουβέλης ζήτησαν να μάθουν αν η ΑΔΑΕ όντως έχει φθάσει μέχρι φυσικών προσώπων και ποια είναι αυτά τα πρόσωπα.

ΑΠΕ - ΜΠΕ