Αθλητικά
Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 20:02

Πόλο: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Εθνική Νέων Ανδρών

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Νέων Ανδρών, η Ελλάδα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Έναν χρόνο μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην κατηγορία Νέων Ανδρών, η Ελλάδα πανηγύρισε το χρυσό μετάλλιο και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι αθλητές του Τεο Λοράντου επικράτησαν του Μαυροβούνιου με 14-12 και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης στην ίδια κατηγορία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να περνά στην Ιστορία ως ο «σκηνοθέτης» της επιτυχίας, πέρσι στο Βελιγράδι και φέτος στο Μινσκ.

Το παιχνίδι ήταν κακό για την Ελλάδα στην πρώτη περίοδο, καθώς βρέθηκε να χάνει με 1-4 και 2-5. Οι διεθνείς όμως αντέδρασαν άμεσα, άρχισαν να μειώνουν, ισοφάρισαν στο 14ο λεπτό και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στη λήξη του ημιχρόνου (8-7).

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Εθνικής στο τρίτο οκτάλεπτο, όταν διεύρυνε τη διαφορά στα 3 γκολ (12-9), σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης απολαυστικός και στο υπόλοιπο της συνάντησης οι νεαροί Έλληνες διαφύλαξαν τη διαφορά.

Για την Ελλάδα αγωνίστηκαν οι, Δαλμάρας, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής 1, Γκιουβέτσης 5, Νικολαΐδης 2, Παπαναστασίου 3, Κάκαρης 1, Ρομπόπουλος 1, Χαλυβόπουλος Ι., Χαλυβόπουλος Α., Αγιωργούσης, Δήμου και Σπηλιόπουλος.

«Θερμά συγχαρητήρια για την κορυφαία ευρωπαϊκή σας επιτυχία. Η οποία, είμαστε βέβαιοι, αποτελεί την αφετηρία για άλλα μεγάλα επιτεύγματά σας στο μέλλον» λέει σε συγχαρητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα Νέων και στην Εθνική ομάδα Νεανίδων στο πόλο για τις σημαντικές διακρίσεις τους σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο» απευθύνει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Οι επιτυχίες σας δίνουν χαρά και συγκίνηση σε όλους μας» αναφέρει σε μήνυμά του.

«Και πρώτοι και αήττητοι! Ακόμα μια χρυσή σελίδα για το ελληνικό πόλο! Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον προπονητή μας Τεο Λοράντο! Αποδεικνύουν σε μια ακόμα διοργάνωση όχι μόνο το ταλέντο τους, αλλά και την άρτια οργάνωση της ομοσπονδίας. Σας ευχαριστούμε!» γράφει στο twitter ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

«Και αυτή η διάκριση προστίθεται  σε μια σειρά μεγάλων επιτυχιών για την ελληνική υδατοσφαίριση και αναδεικνύει την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο άθλημα» σημειώνει σε συγχαρητήριο μήνυμά του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εθνική Νέων» απευθύνει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς «κερδίζοντας έναν συναρπαστικό τελικό, ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο. Σας ευχαριστούμε που μας κάνατε υπερήφανους ξανά!» γράφει στο twitter ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το χρυσό είναι το χρώμα του ελληνικού πόλο και η Εθνική ομάδα Νέων Ανδρών φρόντισε να το επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στους συντελεστές για την τεράστια επιτυχία της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης» δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

«Μπράβο στα παιδιά της εθνικής νέων πόλο και στον προπονητή τους για την επιβλητική παρουσία της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου αήττητοι. Το πόλο μάς "κακομαθαίνει" όμορφα αυτό το καλοκαίρι και δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει» γράφει στο twitter ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην διεθνής πολίστας, Γιώργος Μαυρωτάς.

Με τη σειρά του, σε συγχαρητήριο μήνυμά του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, προς τους διεθνείς ότι «με σκληρή δουλειά, σχέδιο, επιμονή στους στόχους και αποφασιστικότητα μπορούμε να αισιοδοξούμε για ένα μέλλον γεμάτο με επιτυχίες. Η νέα διάκρισή σας αναδεικνύει, για μία ακόμη φορά, τις τεράστιες δυνατότητες της νέας γενιάς μας. Το μέλλον σας ανήκει».