Πολιτική
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2006 16:30

Έως τις 30/6 οι μεταβολές στους εκλογικούς καταλόγους

Στις 30 Ιουνίου 2006 λήγει η προθεσμία για οποιαδήποτε μεταβολή στους εκλογικούς καταλόγους, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών ενόψει των δημοτικών/νομαρχιακών εκλογών. Η προθεσμία αυτή, ισχύει και για τους πολίτες των λοιπών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαμένουν στη χώρα και επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για τις αιτήσεις μεταδημότευσης που θα υποβάλλονται τις τελευταίες ημέρες τρέχοντος μηνός από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους εκλογείς, οι οικείοι ΟΤΑ θα προβαίνουν στην άμεση έκδοση των σχετικών αποφάσεων μεταδημότευσης και στην αποστολή τους με fax στον ΟΤΑ προέλευσης του εκλογέα, την ίδια ημέρα.

Οι αιτήσεις μεταδημότευσης και τα σχετικά δικαιολογητικά που θα διαβιβάζονται μέσω fax από τα ΚΕΠ, θα πρωτοκολλούνται και θα διεκπεραιώνονται επίσης κατά τον ίδιο τρόπο. Οι πρωτότυπες αιτήσεις συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα αποστέλλονται στη συνέχεια, από τα ΚΕΠ στους ΟΤΑ.

Οι ΟΤΑ από τους οποίους θα μεταδημοτεύουν οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φροντίσουν, με την παραλαβή της σχετικής απόφασης, για την άμεση διαγραφή των εκλογέων αυτών από τους εκλογικούς καταλόγους τους.

Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα διαβιβάζουν αυθημερόν με fax στους οικείους ΟΤΑ, τις αιτήσεις μεταδημότευσης μαζί με φωτοαντίγραφα των δικαιολογητικών και στη συνέχεια θα αποστέλλουν χωρίς καθυστέρηση και τα πρωτότυπα αυτών.

Τέλος, εφιστάται η προσοχή των δήμων και κοινοτήτων για την άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων μεταδημότευσης και των λοιπών μεταβολών, δεδομένου ότι, στο πλαίσιο της τελευταίας αναθεώρησης των εκλογικών καταλόγων πριν από τις εκλογές, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι και την 30η Ιουνίου 2006.