Πολιτική
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 07:00

Πρόγνωση καιρού

Μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), με πολύ ισχυρούς βοριάδες στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο.

* Μακεδονία, Θράκη: Αρχικά νεφώσεις με βροχή και τοπικές καταιγίδες. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί αλλά από το μεσημέρι, αναμένεται πάλι να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Ιόνιο αργότερα ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 17 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Γενικά αίθριος καιρός. Το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι τρεις και τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στη Νότια Κρήτη, η μεγίστη θερμοκρασία θα φθάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι και στα νότια ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Βόρειοι ασθενείς και στα ανατολικά μέχρι μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και καταιγίδας. Ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί, αλλά από το μεσημέρι αναμένεται πάλι να αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής και καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο

Aρχικά αίθριο καιρό προβλέπει για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ, αλλά τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στη Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι και τοπικά στα πελάγη ισχυροί και στο Νοτιο-Ανατολικό Αιγαίο, πολύ ισχυροί. Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία παρά τη μικρή πτώση της στα ανατολικά και νότια.