Κόσμος
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 10:42

Ισραήλ: Την απειλή του ιρανικού προγράμματος συζητούν οι πρώην πρωθυπουργοί

Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες του «Φόρουμ των Ισραηλινών πρωθυπουργών», στο οποίο θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά οι πρώην αρχηγοί των κυβερνήσεων της χώρας, για να συζητήσουν την απειλή του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος, ανακοίνωσε ισραηλινός αξιωματούχος.

"Η συνάντηση αυτή οργανώθηκε μετά την πρόσφατη πρόταση του πρώην πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου", διευκρίνισε ο Ραανάν Γκουσίν σύμβουλος του πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ.

"Οι απειλές του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα στρατηγικής που απασχολεί όλα τα πολιτικά κόμματα τα οποία πρέπει να το αντιμετωπίσουν εκμεταλλευόμενα την εμπειρία των πρώην αρχηγών των κυβερνήσεων", επεσήμανε ο ίδιος.

Σήμερα θα συναντηθούν ο Ολμέρτ, ο Νετανιάχου, ο Σιμόν Πέρες αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο Εχούντ Μπαράκ, μέλος του Εργατικού Κόμματος.

Στο σημερινό της φύλλο, η εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ υπογραμμίζει πως ο Νετανιάχου συζήτησε εκτεταμένα το θέμα των ιρανικών πυρηνικών με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσέινι, την προηγούμενη εβδομάδα στο Κολοράντο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ