Πολιτική
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2006 13:16

Αλαβάνος: «Ο κ. Βουρλούμης λειτουργεί ως γενίτσαρος»

«Ο κ. Βουρλούμης, ενώ έχει διοριστεί από το δημόσιο, τον μόνο ρόλο που ξέρει να παίζει είναι πώς θα δώσει τον ΟΤΕ στους ιδιώτες, είτε με την ανάδειξη ακριβοπληρωμένων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, είτε μέσα από την μείωση του ρόλου του δημοσίου, είτε μέσα από την προώθηση της στρατηγικής της ιδιωτικοποίησης». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μετά τη συνάντησή του με το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ο πρόεδρος του ΟΤΕ «λειτουργεί ως γενίτσαρος».

Όπως είπε ο κ. Αλαβάνος, «ιδιαίτερα απαράδεκτη είναι η επίθεση η οποία γίνεται με την Γενική Συνέλευση των μετοχών του ΟΤΕ, που θα γίνει σε 3 μέρες, στις 22 του μήνα, και προβλέπει:

- Κατάργηση του λογότυπου του ΟΤΕ,

- Αλλαγή του άρθρου που αναφέρεται στον έλεγχο του δημοσίου στον ΟΤΕ,

- Αλλαγή του άρθρου που αναφέρεται στην υποχρέωση της Διοίκησης του ΟΤΕ να διαπραγματεύεται με την ΟΜΕ-ΟΤΕ όλα τα μισθολογικά και εργασιακά θέματα των εργαζομένων στον ΟΤΕ».

«Είναι μία συνολική επίθεση ενάντια στα κεκτημένα των εργαζομένων και ενάντια στο δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ, παρατήρησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων για τα κοινωνικά τους δικαιώματα και το δημόσιο χαρακτήρα του ΟΤΕ, και θα φέρει την επόμενη εβδομάδα το θέμα στη Βουλή με ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ, Π. Κούτρας, έκανε λόγο για σχέδιο της κυβέρνησης και διατεταγμένη υπηρεσία του κ. Βουρλούμη που –όπως υποστήριξε- προσπαθεί να διαλύσει και να απαξιώσει τον Οργανισμό σε τέτοιο βαθμό, έτσι ώστε να γίνει βορά στα χέρια κερδοσκόπων.